×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 23 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
توسعه خودروهای هیبریدی-برقی سرعت می‌یابد

در این نشست، راهبردهای پلتفرمی ایران خودرو در توسعه خودروهای هیبریدی، استراتژی های تامین قطعات و برآورد قیمتی خودروهای هیبریدی-برقی، تشریح شد. همچنین توانمندی ها و راهبردهای شرکت مپنا برای همکاری های مشترک با ایران خودرو مورد بررسی قرار گرفت.

معاون طراحی،‌ توسعه و تکوین محصول ایران خودرو در این نشست، با بیان این که پلتفرم K132 برای توسعه خودروی هیبریدی-برقی درنظر گرفته شده، اظهار کرد: تمام اجزای این پلتفرم متعلق به ایران خودرو است و قابلیت بالایی برای برقی سازی نیز دارد.

کیانوش پورمجیب تصریح کرد: به گونه ای برنامه ریزی کرده ایم که این خودرو را به سمت صنعتی سازی ببریم و اگر زمینه های اقتصادی فراهم شود،‌ آماده تولید انبوه هستیم.

وی با اشاره به توانمندی های شرکت مپنا، زمینه همکاری را گسترده خواند و تاکید کرد:‌ شکل گیری این همکاری می تواند حرکت در این مسیر را سرعت بخشد.
پورمجیب با بیان این که اگر خودرویی خوب و در سطح استانداردهای جهانی تولید کنیم،‌ می توان به بازارهای صادراتی هم اندیشید، اضافه کرد: اگر همکاری های مشترک شکل گرفته و جنبه اجرایی پیدا کند می توان پیش‌بینی کرد ظرف ۱۸ ماه خودروی برقی مبتنی بر پلتفرم K132 قابل عرضه باشد.

مدیرعامل بخش تولید مپنا نیز در این نشست،‌ با اشاره به توانمندی های موجود در این شرکت در زمینه نیروگاهی، پروژه های ریلی و نفت و گاز گفت: با توجه به ارتباط خودروهای برقی به زمینه فعالیت مپنا، وارد این بخش نیز شده ایم و قصد داریم در مسیر حل مشکل آلایندگی هوا به کمک خودروساز بیاییم.

محمدرضا روشنی مقدم از آمادگی مپنا برای فراهم کردن زیرساخت توسعه خودروی هیبریدی-برقی خبر داد و گفت: در زمینه امکانات سخت افزاری و نرم افزاری شارژر توانمندی لازم وجود دارد.

وی ادامه داد: امکان جمع آوری اجزای پلتفرم برقی نیز توسط مپنا فراهم است. این توانایی با شکل گیری استارت آپ در این شرکت ایجاد شده است.
روشنی مقدم تاکید کرد:‌ آماده همکاری با خودروسازان در زمینه های مورد نظر آنان به‌عنوان توسعه دهنده،‌ تامین کننده و یا شریک در تامین اجزای کلیدی خودروی برقی هستیم.
موسی رفان، مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) نیز در این نشست، ورود مپنا به حوزه برقی سازی خودرو را ناشی از مسوولیت های اجتماعی و شرایط کسب و کار دانست و گفت: این فعالیت می تواند با توجه به زمینه مرتبط به فعالیت های مپنا، موفق عمل کند.

وی افزود: زیرساخت الکترونیک قدرت و سیستم های کنترلی شرکت مکو با سابقه و دارای پتانسیل بالایی است،‌ این شرکت در زمینه زیرساخت در دو بخش سخت افزار شارژرها و نرم افزارها فعالیت های وسیع و متنوعی داشته است.

رفان با بیان این که در بخش خودرو نیز سه نمونه سازی انجام شده است، افزود: یکی از محصولات ایران خودرو را دو توان کرده‌ایم و خودرو به صورت بنزینی و برقی قابل حرکت است،‌ یک خودروی دیگر را هم تماما برقی کرده‌ایم و یک محصول دیگر نیز خودرویی است که در حالت‌های مختلف برقی، بنزنی، هیبریدی و اسپرت طراحی شده است. هوشمند سازی خودرو نیز حوزه‌ای است که روی آن کار شده است.

مدیرعامل مکو تصریح کرد: این مجموعه‌ها داخلی سازی شده و طراحی و ساخت آن توسط مکو انجام شده است. راهبرد مپنا برای ورود به این بازار خودروساز شدن نیست و صرفا می خواهد با خودروسازان دیگر همکاری کند. امیدواریم با توان موجود به این حرکت ملی کمک کنیم و در خدمت مجموعه صنعتی کشور باشیم.

گفتنی است، طبق مصوبات این نشست، مقرر شد نمایندگان دو طرف در ارتباط با تعیین مشخصات  فنی نخستین خودروی سواری و همچنین خودروی تجاری نشست برگزار کند و ظرف چند هفته آینده، نتیجه بررسی های خود را به لایه تصمیم‌گیر اعلام کنند.

همچنین مقرر شد در ارتباط با الزامات اقتصادی توسعه محصول یا محصولات کارگروه اول، کارگروه دومی متشکل از اعضای مرتبط طرفین، نشست برگزار کرده و هم‌زمان با کارگروه اول، نتیجه بررسی خود را به جلسه سطح تصمیم‌گیر ارایه کنند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.