- نویسنده : رویداد آنلاین
- 03 دسامبر 2020
- کد خبر 13364
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش “سیمای اقتصادی” بانک صنعت و معدن در استان یزد به عنوان تنها بانک تخصصی در حوزه تولید، اولویت خود را در تامین مالی صنايع گوناگون این استان قرار داده است، برای تشریح این موضوع روابط عمومی این بانک در مصاحبه ای با حمیدرضا کمالیان مدیر بانک صنعت و معدن این استان به گفتگو نشسته است که در ادامه می آید:
۱- مهمترين برنامه شعبه در سال ۹۹ چيست؟
طبيعتا برنامه اصلي شعبه در سال جاري، نيل به اهداف تعيين شده براساس سياستهاي اعتباري و برنامه عملياتي ابلاغي سال ۹۹ خواهد بود كه از طريق جذب منابع ارزان قيمت و همچنين تامين منابع مالی بنگاههاي اقتصادي از محل تسهيلات ارزان قيمت ( از محل منابع بند الف تبصره ۱۸ )، وصول مطالبات به خصوص مطالبات غيرجاري به وجود آمده و نيز افزايش درآمد از محل كارمزدهاي دريافتي مي باشد.
۲- در راستاي تحقق شعار سال (جهش توليد) چه برنامه هايي داريد؟
در حال حاضر مهمترين برنامه باتوجه به شرايط ناشي از تحريمهاي بين المللي، حمايت از توليد از طريق تامين سرمايه درگردش توليدكنندگان و واحد هاي صنعتي فعال در جهت نيل به ظرفيت حداكثري مي باشد كه اين امر، اهميت و تاثير به سزايي در راستاي تحقق شعار سال ۹۹ را دارد.
برنامه ديگر، تامين مالي طرحهاي نيمه تمام و راكد كه داراي توجيه قابل قبول از لحاظ فني، مالي و اقتصادي در شرايط فعلي كشور هستند، مي باشد كه با مشاركت در تجهيز و راه اندازي طرحهاي مذكور، مي توان نقش بسزايي در افزايش نرخ توليد محصولات مورد نياز كشور داشت.
۳- با توجه به مشكلات ناشي از تحريم هاي ظالمانه و شيوع ويروس كرونا چه اقداماتي و راهكاري براي حمايت از توليدكنندگان استان خود داريد؟
توجه و تعامل با مشتريان در جهت تامين سرمايه درگردش مورد نياز و ارائه راهكار هاي مناسب براي تسهيل روند خريد مواد اوليه كه به دليل وضع تحريمهاي بين المللي به وجود آمده و باعث تحميل هزينه هاي اضافي مالي و همچنين بروز تاخير زماني شده است و همچنين تعامل با مشتريان آسيب ديده از شيوع ويروس كرونا از طريق ظرفيت هاي قانوني ابلاغ شده از طرف بانك مركزي و هيات دولت در جهت امهال و اعمال فرصت در بازپرداخت اقساط و همچنين حمايت از حفظ میزان اشتغال واحد هاي صنعتي در اين برهه زمانی، از جمله مهمترين اقدامات اين شعبه مي باشد.
۴- مهمترين اقدامات انجام شده در سال ۹۸ چه بوده است و چه ميزان درتحقق برنامه هاي سال گذشته موفق بوده ايد و دلايل موفقيتتان چه بوده است ؟
– افزايش منابع چهارگانه شعبه به ميزان ۵۰ درصد
– افزايش ضمانتنامه ريالي به ميزان ۲۷۰ درصد
– افزايش پرداخت تسهيلات به ميزان ۲۳۰ درصد
– افزايش وصول اقساط به ميزان ۱۹۰ درصد
– كاهش مطالبات غيرجاري شعبه به ميزان ۱۹ درصد
– كسب رتبه نخست پرداخت تسهيلات به واحدهاي صنعتي از محل بند الف تبصره ۱۸ سال ۹۷ و ۹۸ در بين بانكهاي استان
۵- پس از تدوين سياستهاي اعتباري و راهبردي بانك در سال ۹۹، براي اجراي مؤثر سياست ها و به منظور ايجاد هم افزايي و چابك سازي سازمان، چه اقداماتي را مؤثر مي دانيد؟
از مهمترين اقدامات در نظرگرفته شده براي شعب در سال ۹۹ افزايش حدود اختيارات كميته هاي اعتباري استاني و شعب در اعطاي تسهيلات و اعتبارات و همچنين وصول مطالبات مي باشد كه اين موضوع در تسهيل روند اعطاي تسهيلات و خدمات شعب به مشتريان نقش مهمي داشته است كه از يك طرف رضايت مشتريان را در برداشته و از طرف ديگر باعث پر رنگ تر شدن نقش مديران شعب در استفاده از اختيارات در جهت اعمال مساعدت و تصميم گيري در جلسات برگزار شده با ساير سازمانها و كارگروه هاي استاني شده است .
۶- براي اجراي حاكميت شركتي و بانكداري ديجيتال چه اقداماتي در شعبه تحت مديريت شما صورت گرفته است؟
يكي از رويكردهاي اصلي و مهم بانك در سال جاري توجه به حاكميت شركتي و بانكداري ديجيتال مي باشد كه در اين راستا ضمن آموزش پرسنل در شعبه، نسبت به شناسايي مشتريان واجد شرايط، با درنظرگرفتن پارامتر هاي تعيين شده اقدام گرديده است و درنظر است با برگزاري جلسات متناوب پيرامون مشكلات، نيازها و محصولات مورد نياز هريك از آنها مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
لازم به ذكر است اجراي اين نوع فعالیت ها، قطعا در جهت جذب مشتريان بزرگ و همچنين توسعه و تسهيل ارائه خدمات به آنها و ارتقاء عملكرد شعب، نقش بسزايي خواهد داشت.
۷- از چه روشهايي براي جذب منابع بيشتر در استان استفاده مي كنيد؟
توجه به استفاده از بانكداري الكترونيكي، وصول مطالبات غير جاري از طريق تعامل با بدهكاران شعبه، تسريع در فروش اموال تمليكي، جذب مشتريان جديد از طريق ارائه خدمات اعتباري مانند ضمانت نامه و گشايش اعتبارات اسنادي، از مهمترين عوامل در تقويت منابع شعبه مي باشد كه اين شعبه نيز با بررسي و دسته بندي مشتريان و طرحهاي جاري و همچنین ظرفيت موجود پرسنل، نسبت به برنامه ريزي و پيگيري درخصوص هر يك از موارد فوق اقدام نموده است.
۸- طي يكسال گذشته به چند طرح صنعتي و به چه ميزان تسهيلات پرداخت كرده ايد؟
پرداخت تسهيلات به ۲۲۹ طرح در قالب سرمايه در گردش به مبلغ ۵ هزار و ۸۰۰ ميليارد ريال
پرداخت تسهيلات به ۱۶ طرح در قالب سرمايه ثابت به مبلغ یک هزار و ۲۰۰ ميليارد ريال
۹- در اين مدت چند طرح صنعتي با تسهيلات بانك در استان به بهره برداري رسيده و به چه ميزان اشتغال ايجاد كرده است؟
تعداد ۱۰ طرح از طرحهاي اين بانك در استان يزد به بهره برداري رسيده و به ميزان ۱۳۱ نفر اشتغال ايجاد كرده است.
۱۰- چه تعداد واحد صنعتي با تسهيلات بانك در استان در حال اجرا است، چه مقدار پيشرفت داشته است و با بهره برداري از آنها چه مقدار شغل ايجاد شده است؟
طي سال اخير این بانک مجموعا پرداخت تسهيلات به ۱۶ طرح صنعتي در این استان را بالغ بر یک هزار و ۵۲۲ ميليارد ريال مصوب نموده كه تاكنون تعداد ۱۰ طرح با اشتغال مستقيم ۱۳۱ نفر در استان به بهره برداري رسيده و ۶ طرح در حال اجرا مي باشد.