×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 23 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
شركت‌های معدنی بزرگ به سرمایه‌گذاری در توسعۀ اكتشافات مكلف شوند

به گزارش  “سیمای اقتصادی”   محمد یاسر طیب‌نیا در ادامه با اشاره به جدی بودن بحران تأمین مواد اولیه خاطرنشان کرد: بخش خصوصی توان انجام اکتشاف را دارد، اما باید انگیزه برای آن‌ ایجاد شود. همچنین مساوات در ارائۀ فرصت‌های معدنی با عدالت در این زمینه جایگزین نشود.

به گفتۀ وی، شرکت‌های معدنی بزرگ باید برای سرمایه‌گذاری در اکتشاف معادن ترغیب و حتی مکلف شوند.

معاون امور معادن شرکت فولاد مبارکه عمدۀ ذخایر معدنی را در محدودۀ عمق ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متری ارزیابی کرد و این موضوع را نشان از اهمیت اکتشافات عمقی دانست.

طیب‌نیا با اشاره به سرمایه‌گذاری ۷ میلیارد دلاری کشور استرالیا در سال ۲۰۱۲ برای بیش از ۱۰ میلیون متر حفاری گفت: در سال ۲۰۱۶ نیز در این کشور ۸ میلیون متر حفاری باکیفیت انجام شده است. در سال ۲۰۱۷ در کشور چین نیز ۵ میلیون متر حفاری انجام شده، اما متأسفانه اعداد مربوط به حفاری در ایران با این اعداد قابل‌مقایسه نیست. برای مثال در سال ۹۶ حدود ۱۶۲ هزار متر حفاری انجام شده که فاصلۀ زیادی با میزان حفاری در کشورهای پیشرو دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر در حوزۀ سنگ‌آهن افق چشم‌انداز برنامۀ ۵۵ میلیون تن است، هرچند پروانه‌های صادرشده و پروژه‌های کلنگ زده‌شده بیشتر است. برای این ۵۵ میلیون تن به ۱۶۲ میلیون تن و در صورت افت عیار، به ۱۸۰ میلیون تن سنگ‌آهن نیاز است؛ بنابراین با کسری نزدیک به ۳۰ میلیون تن سنگ‌آهن مواجه خواهیم بود.

معاون امور معادن شرکت فولاد مبارکه همچنین خاطرنشان کرد: برای توسعۀ پایدار باید ۱۸۰ میلیون تن ذخیره قطعی در کشور شناسایی شود.

وی با اشاره به وجود برخی فرضیه‌های اشتباه در زمینۀ اکتشاف گفت: منابع مالی و توان سرمایه‌گذاری جهت اکتشاف در بخش خصوصی وجود ندارد یا دارای توجیه اقتصادی نیست، اما بر اساس آمار سازمان زمین‌شناسی، کل بودجۀ تخصیص‌یافته به این سازمان ۲۸ میلیون دلار بوده، درحالی‌که ارزش گواهی کشف ذخایر معدنی کشف‌شده توسط این سازمان ۱۰۳ میلیارد دلار است.

طیب‌نیا افزود: یکی دیگر از معایب این است که تکنولوژی و دانش اکتشاف در کشور وجود ندارد یا در دسترس نیست و فقط شرکت‌های وابسته به دولت و شرکت‌های معدنی بزرگ در اکتشاف موفق بوده‌اند.

وی گفت: اگر شرکت‌های معدنی در حوزۀ اکتشاف سرمایه‌گذاری می‌کردند، شرایط بهتری نسبت‌به وضعیت موجود حاکم بود. کمبود مواد معدنی نشان از اشتباه بودن سیاست‌های شرکت‌های معدنی در گذشته دارد.

معاون امور معادن شرکت فولاد مبارکه گفت: سرمایه‌گذاری در سنگ‌آهن بیش از ۱۰۰ درصد سودآور است و بهتر و به‌صرفه‌تر است که معدنی‌ها به‌جای هزینه کردن در حوزۀ فولاد به توسعۀ اکتشافات روی آورند؛ چراکه تنها با ۱۰ درصد سرمایه‌گذاری در بخش اکتشافات از ۱۰۰۰ درصد سودآوری برخوردار می‌شوند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.