×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 23 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
تشریح برنامه ها واقدامات معاونت گردشگری سازمان در سال ۱۴۰۰

به گزارش  “سیمای اقتصادی”   خسرو نشان با بیان این که معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش دارای سه مدیریت”توسعه گردشگری و میراث فرهنگی، نظارت بر خدمات گردشگری و بازاریابی و تبلیغاتاست به تشریح برنامه های مدیریت توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان منطقه آزاد کیش در سال ۱۴۰۰پرداخت.

 

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش در خصوص میزبانی این منطقه برای برگزاری یک رویداد مهم در سطح جهانی که بر رونق صنعت گردشگری جزیره کیش تاثیر گذار خواهد بود، گفت: بررسی موضوعات مختلف میراث فرهنگی در سطح ملی و بین المللی و افزایش رونق گردشگری مهم ترین هدف از برگزاری این رویداد جهانی با نام “جایزه جهانی میراث فرهنگی کیش” است.

 

خسرو نشان در ادامه تصریح کرد: به برترین های حوزه میراث فرهنگی در سطح ملی و بین المللی در این رویداد جهانی با نام جایزه جهانی میراث فرهنگی کیش جوایز ارزشمندی اهداء خواهد شد.

 

نشان در ادامه سخنان خود با اشاره به این که مجوزهای لازم برای ایجاد پایگاه منطقه ای باستان شناسی در زیر آب از وزارت میراث فرهنگی دریافت شده است اظهار داشت: پایگاه منطقه ای باستان شناسی با رویکرد آموزش باستان شناسی زیر آب و تورهای آموزشی با حضور اساتید بین المللی باستان شناسی در جزیره کیش برگزار می شود.

وی افزود: ایجاد پایگاه منطقه ای باستان شناسی در زیر آب، نقش مهمی بر توسعه گردشگری آموزشی نیز دارد.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش همچنین با اشاره به تلاش ها برای تخصیص تسهیلات کم بهره به توسعه فضاهای بوم گردی در سطح ملی گفت: با پیگیری و مذاکرات سازمان منطقه آزاد کیش با صندوق های کار آفرینی؛ طرح اعطای تسهیلات کم بهره به فعالان عرصه بوم گردی در جزیره کیش نیز در دست اقدام می باشد .

خسرو نشان اظهار داشت: تحقق این اقدام مهم سبب می شود بناهایی که در این منطقه تاریخی هستند و شرایط تبدیل به کاربری های گردشگری و بوم گردی را دارند فعال شوند.

نشان در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت برگزاری سالیانه نوروز دریایی در جزیره کیش تاکید داشت و افزود: رویداد مهم نوروز دریایی به صورت فرا منطقه ای و در حوزه فرهنگی خلیج فارس برگزار می شود از این رو جزیره کیش می تواند محل برگزاری این رویداد مهم و ارزشمند باشد.

همچنین وی خاطر نشان کرد: با یک هم افزایی با  جزیره قشم، بندر کنگ، بوشهر و سایر مناطقی که در پیشینه تاریخی خود بحث نوروز دریایی را دارند، می توانیم این نوروز را به یک رویداد ماندگار در جشنواره تابستانی کیش تبدیل کنیم.

خسرو نشان در ادامه تشریح برنامه های مدیریت توسعه گردشگری و میراث فرهنگی سازمان در سال ۱۴۰۰ بر تکمیل مرمت کاخ مرجان که یکی از آثار ثبت شده در میراث فرهنگی است اشاره داشت و گفت: امسال مرحله نخست مرمت این بنا تکمیل می شود و با آماده سازی آن،فضای مناسبی برای فعالیت های فرهنگی و هنری منطبق با شرایط پیش روی جزیره ایجاد خواهد شد.

نشان با بیان این که طرح مقام سازی این بنا با همکاری شرکت عمران، آب و خدمات کیش درحال اجرا است اظهار داشت: ضمانت آغاز مرحله بعدی این طرح به اتمام رسیدن مقام سازی بنای کاخ مرجان است.

همچنین مطالعات ابتدایی مرمت بازار فرانسه در بودجه ۱۴۰۰ سازمان منطقه آزاد کیش پیش بینی شده است.

وی در ادامه به طرح مرمت بناهای مسجد امیر، ماشه اشاره و تصریح کرد: مرمت نهایی مسجد امیر دریک ماه آینده به اتمام می رسد و مسجد ماشه نیز یکی دیگر از بناهای ثبت شده است که امسال مرمت تکمیلی آن آغاز خواهد شد. معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش در خصوص تبدیل این بنا به موزه آثار خطی و قرآنی، گفت: با بازدید و تشخیص کارشناسان مرمت از بنای مورد نظر این اقدام مهم بعد از اصلاحیه اساسی در فاز مرمتی امکان پذیر است.

نشان با اشاره به این که در سال گذشته تامین آب، برق و تاسیسات مسجد ماشه انجام شده است، افزود: ضمن تبدیل مسجد ماشه به موزه ، کاربری اصلی آن نیز حفظ خواهد شد .در واقع درکنار ایجاد یک سایت موزه برای نمایش آثار قرآنی، فعالیت ها اصلی این مسجد نیز جریان خواهد داشت.

به گفته خسرو نشان  احیای محوطه های تاریخی و اقدامات کاوش باستان شناسی در کیش در دستور کار قرار گرفته است و چند مرحله حفاظت و مرمت استحفاظی در مجموعه حریره اجرا خواهد شد.

نشان با بیان این که امسال سایت موزه حریره فعالیت خود را آغاز می کند و آثار کاوش شده در محوطه تاریخی حریره در سایت موزه به نمایش گذاشته خواهد شد، اظهار داشت: تمام اشیائی که درمعرض دید علاقمندان قرار می گیرد حاصل کاوش های انجام شده در محوطه تاریخی حریره است.

وی خاطر نشان کرد: امسال در یک طرح مطالعاتی ، ابنیه تاریخی دارای ارزش از ابعاد معماری و میراثی بررسی می شود. البته این مطالعات از سال ۹۸ آغاز شده و بر ابنیه دوره مرکوری تمرکزدارد.

خسرو نشان یکی دیگر از اقدامات معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش را حفاظت از بافت سفین جدید و قدیم عنوان کرد و افزود: تلاش بر این است یک نمونه مرمت آزمایشی به عنوان یک دست خط روی یکی از بناهای ایم منطقه انجام شود.

وی افزود: در مرحله نخست با احیای حداقل تعداد دو گاو چاه در روستای باغو و در مرحله دوم نیز احیای قنات باغو را در دستور کار قرار دادیم.

نشان با تاکید بر این که به دنبال جذب سرمایه گذار در سطح ملی و بین المللی در حوزه صنایع دستی با تمرکز بر رویکرد صادرات صنایع دستی ایران با محوریت کیش هستیم افزود: با هدف بسته بندی، برند سازی و هویت بخشی به کل صنایع دستی کشور و استاندارد سازی این امر تحقق می یابد.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش گفت: در واقع جایگاه کیش نه در تولید صنایع دستی بلکه در حمایت از صنایع دستی ایران و به طور خاص جنوب ایران رونق خواهیم داد.

خسرو نشان با بیان این که دو پرونده ثبت میراث جدید را امسال در دستور کار داریم و این موضوع در نوبت شورای ثبت میرات فرهنگی قرار دارد اظهار داشت: هنگامیکه وضعیت گسترش شیوع بیماری کرونا درکشور کنترل شود شب های میراث فرهنگی که در سال های ۹۸ برگزار می شد دوباره فعالیت خود را آغاز و به مباحث میراث ملموس و نا ملموس جزیره کیش پرداخته می شود.

همچنین نشان در ادامه سخنان خود افزود تمرکز در حوزه میراث نا ملموس بر غذاهای بومی کیش و منطقه جنوب کشور و موسیقی جنوب خواهد بود و ضمن پیگیری مباحث آموزشی، مباحث حفاظت و ترویج  دانش طبخ غذاهای بومی را پیگیری خواهیم کرد.

وی بر ضرورت آموزش توسعه تسهیلات گردشگری در جزیره کیش تاکید کرد و گفت: مانند سال های گذشته برخی ضوابط و استانداردها و شیوه نامه هایی وجود دارد که بر اساس شرایط هر سال به روز رسانی و تغییرات مورد نیاز اعمال می شود و هدف اصلی آن نیز تسهیل فرایندها و هدف عالی توسعه گردشگری جزیره کیش است.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: در همین راستا تعدادی شیوه نامه در سال ۱۴۰۰ به روز رسانی خواهد شد و آئین نامه های جدیدی تدوین می شود  و همچنین آئین نامه چگونگی اداره تاسیسات گردشگری کیش در سطح ملی بومی سازی شده و تلاش بر این هست تا در این منطقه اجرایی شود.

به گفته خسرو نشان با اشاره به اهمیت بوم گردی دریایی که در سالهای گذشته سازمان منطقه آزاد کیش گفتمان آن را آغاز کرده و  از فعالیت لنج های بادبانی نیز در خلیج فارس حمایت می کند افزود: با صدور نخستین مجوز گردشگری برای این فعالان در تلاش هستیم فعالیت ها با محوریت جزیره کیش ادامه داشته باشد.

نشان افزود: با توجه به این که در سال گذشته با شرایط شیوع بیماری کرونا موفق شدیم با رعایت ضوابط بهداشتی یک نمونه نمایشی از نوروز دریایی را برگزار کنیم در تلاش هستیم امسال نوروز دریایی با شکوهی را در آب های خلیج فارس با محوریت کیش برگزار کنیم.

وی با اشاره به اجرای طرح ” دوشنبه های آموزش تاسیسات گردشگری” اظهار داشت: سال گذشته به دلیل شرایط شیوع بیماری کرونا این اقدام امکان پذیر نبود و قصد داریم دوباره دوشنبه های آموزش را برگزار کنیم.

همچنین مرحله مطالعاتی شناخت زمینه های توسعه گردشگری سلامت در کیش امسال آغاز خواهد شد و طرح مطالعات ظرفیت تحمل خدمات گردشگری کیش که یک اقدام بنیادین پایه ای است در سال ۱۴۰۰ به سر انجام خواهد رسید.

معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این که توسعه مسیرهای پروازی کیش در سطح بین الملل و اتصال کیش به هاب های بین الملل و برقراری پرواز استانبول به مقصد کیش در دستور کار است، گفت: تلاش می کنیم با توسعه ناوگان پروازی هواپیمایی کیش این مهم محقق شود.

خسرو نشان در این خصوص افزود: با همکاری مناطق آزاد کشور پروازهای چرخشی پیش بینی شده که منطقه آزاد اروند که در این زمینه همکاری های لازم را با سازمان داشت، به طورخاص در اولویت می باشد.

نشان از اجرای طرح مطالعات گردشگری خلاق در جزیره کیش با همکاری جهاد دانشگاهی خبرداد وگفت: تا خرداد امسال نتایج نخست این طرح ارائه خواهد شد.

وی افزود: با امضای قرادادی با یک شرکت مشاوره، ضوابط و استاندارد های مراکز پذیرایی در جزیره کیش در نیمه نخست سال تدوین می شود و در مرحله بعدی نیز وارد مبحث رتبه بندی آنها خواهیم شد.

گفتنی است اکسپو ۲۰۲۰دبی که به دلیل شرایط بیماری کرونا به سال ۲۰۲۱ تغییر یافت و  جام جهانی قطر دو رویداد مهم بین المللی درمنطقه است که معاونت گردشگری سازمان منطقه آزاد کیش به طور خاص برای حضور فعال در این دو رویداد مهم با تمرکز بر مباحث گردشگری و استفاده از ظرفیت تبلیغات بین المللی در راستای معرفی کیش به عنوان یک مقصد گردشگری و همکاری با بخش خصوصی در سطح ملی و بین المللی برنامه ریزی و تلاش می کند ازطریق تورهای یک روزه در ایام برگزاری این دو رویداد ، فرصت های گردشگری و سرمایه گذاری کیش درسطح بین المللی معرفی شود.

وی افزود: در بخش بازاریابی و تبلیغات گردشگری نیز تلاش می کنیم تا با برنامه ریزی برای جذب گروه ها و خوشه های پر جمعیت هدف (داخلی و خارجی) عبارت فصل رکود گردشگری یا (low season) از فعالیت های گردشگری این جزیره حذف شده و درتمام فصول شاهدرونق گردشگری کیش باشیم .

 تعریف و تدوین فرآیندهای اجرایی تبلیغات شفاهی مثبت و آموزش کارکنان بخش های فعال گردشگری در حوزه تبلیغات شفاهی ، تمرکز بر ظرفیت کشورهای عضو اکو و کشورهای حاشیه ی خلیج فارس و دریای عمان به عنوان اولویت های گردشگران خارجی، تعامل حداکثری با مسئولان و فعالان گردشگری ملی و منطقه ای درجهت تبلیغات هدفمند و انجام فرآیند بازاریابی گردشگری با بهره مندی از فناوری  روز دنیا،  شرکت در برنامه ها و نمایشگاه های بین المللی گردشگری ،برگزاری رویداد تخصصی گردشگری دریا محور در جزیره کیش  ازدیگر فعالیت های حوزه بازاریابی و تبلیغات گردشگری سازمان منطقه آزادکیش است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.