گروه : اقتصادی / صنعت معدن تجارت
- نویسنده : رویداد آنلاین
- 31 اکتبر 2022
- کد خبر 37194
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش “سیمای اقتصادی” در راستای اجرای مفاد مواد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار و با عنایت به تدوین برنامه راهبردی جامع ارائه خدمات کسب و کار در کشور از طریق سکوهای خدمات کسب و کار و شرکت ها و مراکز خدمات کسب و کار حضوری، جلسه همفکری و هم اندیشی به منظور بررسی چگونگی ارائه خدمات از طریق بسترها و امکانات انجمن ها و اتحادیه ها و بررسی چگونگی ارایه حمایت از کسب وکارهای آسیب دیده در شرایط جاری در محل ساختمان شهید مهری با حضور مدیران بیش از چهل اتحادیه و تشکل، اتاق تعاون، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، معاون تجارت و خدمات و برخی از مدیران کل وزارت صمت برگزار شد.
شاه میرزایی، معاون تجارت و خدمات با اشاره به این نکته که توسعه کسب و کارها و تضمین امنیت فعالیت اقتصادی آنها در هر شرایطی به عنوان دغدغه مهم و از جمله تاکیدات اساسی دکتر فاطمی امین، وزیر محترم صمت بوده است.وی افزود: بر اساس برنامه های راهبردی مورد تاکید وزیر، دفتر خدمات کسب و کار و برنامه های اساسی این دفتر در وزارت صمت عملیاتی گردیده و به تبیین داده ها و آمارهای اقتصادی مربوط به تولید و اشتغال می پردازد.
شاه میرزایی بر ضرورت و اهمیت ارایه خدمات کسب و کار در توسعه و بهبود داده ها و آمارهای اقتصادی تاکید کرد و گفت: نقش همکاری، مشارکت و هم افزایی تشکل ها، انجمن ها، اتحادیه ها و شرکت های ارایه دهنده خدمات در این حوزه مهم است.
همچنین در این جلسه امیرحسین اسدی مدیر کل خدمات کسب و کار صمت نیز ضمن تبیین کلیات و محورهای برنامه کلان خدمات کسب و کار گفت: تاکنون ۳۲ رسته خدمتی برای کسب وکارها شناسای شده و در حال اجرای فرایند خدمت دهی از طریق موسسات و بخش خصوصی هستیم.
وی افزود: در این راه در سه موضوع به کمک های تشکل ها نیاز داریم. موضوع اول استانداردسازی و تعریف خدمت با کیفیت، موضوع دوم حمایت در ارایه خدمت و استفاده از ظرفیت این تشکل ها و انجمن ها در ارایه و انجام خدمت و موضوع سوم کمک در نظارت و رتبه بندی خدمات است.
اسدی اعلام کرد: هیچ قصدی برای اینکه دولت خودش وارد فرایند اجرایی شود نداریم و در نظر داریم تا با استفاده از ظرفیت های موجود کشور و هم افزایی بین این ظرفیت ها، ارایه خدمات به کسب وکارها را توسعه دهیم.
در ادامه جلسه رئوسای تشکل ها، انجمن ها و اتحادیه ها به بیان نظرات و پیشنهادها در خصوص توسعه خدمات کسب و کار پرداختند. آقای جمیلی، رئیس انجمن انجمن صادرکنندگان نمونه و برتر ایران گفت: به بررسی دلایل عارضه ها و آسیب ها و عدم موفقیت کسب و کارها پرداخت.وی با مثبت ارزیابی کردن نگاه توسعه ای به خدمات بر جلوگیری از فعالیت موازی تشکل ها و لزوم استفاده از هوش مصنوعی و پلتفرم ها برای تولید داده های استاندارد و جوابگویی تاکید کرد.
همچنین اقای احمدیان رئیس انجمن مشاوران مدیریت ایران ضمن تشریح رزومه، سوابق انجمن و ارتباط فعالیت آن با برنامه های صمت، به همکاری با وزارتخانه در ارایه خدمات کسب و کار و راه اندازی پلتفرم جامع خدمات کسب وکار و لزوم بهره گیری از تحربیات سایر کشورها مانند چین، آمریکا، کانادا، مالزی، ترکیه، پاکستان اشاره کرد و اعلام داشت این انجمن آماده برقراری ارتباطات کلان به انجمن های مشابه در کشورهای دیگر و زمینه سازی تبادل تجارب است.
آقای انزلیچی رئیس انجمن خدمات مدیرت صادرات نیز به چالش های اساسنامه های فعالیت انجمن ها و شرکت ها برای ارایه خدمات کسب و کار پرداخت و بر لزوم اصلاحات در این خصوص و ضرورت پاسخگویی به نیازهای مدیریت صادرات و واردات و نقش شرکت های خدمات مدیریت صادرات تاکید کرد.
آقای فقیهی دبیر کل اتاق اصناف ایران گفت: باید به جای تعریف به انتظارات پرداخته شود و هرگونه ریل گذاری برای توسعه کسب وکارها مورد استقبال اتاق است و بایستی ریل گذاری برای ارتقای خدمات ارزش افزوده صورت گیرد و الزام این کار واقع نگری است و واقع نگری این است که تجویزها، تغییر و تعدد قوانین و راهکارهای فعلی نمی تواند کمک کند.
وی افزود: تشکل ها برای حق عضویت هایی که از اعضا می گیرند باید خدمات ارزش افزوده ارایه نمایند. و وزارت صمت می تواند ریل گذاری کند و به اتاق ها برای فعالیت در این زمینه کمک کند.
آقای اولیایی، رییس کانون شبکه مشاوران مدیریت و مهندسی ایران هم در این مراسم ضمن تشکر و اعلام آمادگی و تقاضای جلسه مشترک، خاطر نشان کرد: برای حفظ، توسعه و بازآفرینی بنگاه ها و تحول درآن نیازمند به توزیع علوم مدیریت و توانمندسازی بنگاه از طریق خدمات مشاوره کسب و کار است و اجماع و رویکرد جمعی
ارایه خدمات کسب وکار بایستی مبتنی بر بهره گیری از تجربیات سایر کشورها مثلا کره جنوبی و … و روش ها و نوع اقدام براساس مدل های جدید باشد و در اعطای تسهیلات و سیاست های بیمه ای و مالیاتی صرفاً تولید دیده نشود و به خدمات کسب و کار و کشاوران نیز توجه شود.
آقای آشتیانی مدیرعامل انجمن بلاکچین گفت: آینده برای اقتصاد دیجیتال درخشان بوده و کاربران کسب و کار های دیجیتال به سرعت در حال افزایش هستند و برای توسعه پلتفرم های مربوطه، تکنولوژی محور بودن و خدمات محور بودن باید مد نظر باشد و تشکل ها می توانند در این موضوع کمک کنند.
در پایان مقرر شد در راستای اجرای مفاد ۲ و ۳ قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار مبنی بر مشارکت و همکاری تشکل ها و انجمن ها در تصمیم گیری ها و سیاستگذاری های دولتی، تشکل ها، انجمن ها و اتحادیه ها و دفاتر تخصصی حاضر در جلسه، راه کارها، پیشنهادها و نظرات خود را برای بسته پیشنهادی ارایه شده در جلسه و جهت بهبود و توسعه خدمات کسب و کار و شیوه همکاری و مشارکت در تحقق توسعه کسب و کارها را به دفتر خدمات کسب وکار ارسال نمایند.
https://simayeeghtesadi.ir/?p=37194