گروه : اجتماعی / جامعه و شهری
- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 15 اکتبر 2023
- کد خبر 47971
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سیمای اقتصادی به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، علی نصیری رئیس این سازمان در نشست مشترک با اعضای شورای اسلامی و مدیران شهرداری کلانشهر همدان ضمن خیر مقدم به مهمانان، با بیان این نکته که همدان همواره در کمیتههای کلانشهر فراتر از یک شهر عمل کرده است، به تشریح ساختار مدیریت بحران شهر تهران و تفاوت آن با دیگر شهرهای کشور پرداخت.
وی به ارائه گزارشی از عملکرد سازمان پرداخت و با بیان این که شهرهای ما نسبت به ۱۰ سال پیش شرایط بهتری پیدا کردهاند ، به معرفی مخاطرات عمده شهر تهران پرداخت و از سیل، زلزله، طوفان، آتشسوزی، مواد خطرناک، تهدیدات بیولوژیک، تغییرات آب و هوایی، فرونشست زمین، فروریزش ساختمانها و تجمعات انبوه به عنوان بخشی از مخاطرات عمده پایتخت نام برد.
نصیری در ادامه از آتشسوزی گسترده، هجوم شهروندان، آبگرفتگی، واژگونی تانکرهای سوخت، قطع شبکههای ارتباطی، مسدود شدن راههای مواصلاتی، اختلال در امدادرسانی و تخریب برخی مراکز درمانی به عنوان بخشی از آسیبهای احتمالی در صورت رخداد یک زلزله بزرگ نام برد که باید برای هر کدام برنامهریزی داشت.
معرفی سامانه هشدار سریع، نصب ۵۰ ایستگاه شتابنگار و نحوه فعالیت این سامانه، تشریح ساختار مدیریت بحران شهر تهران، معرفی ادارات مدیریت بحران و پدافندغیرعامل مناطق ۲۲گانه، جایگاه دبیرخانه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران در هماهنگی بین ۱۰۰ سازمان در قالب ۱۵ کارگروه تخصصی موضوعات دیگری بود که رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران توضیحاتی درباره آن ارائه داد.
۲۸ هزار عضو دوام داریم
وی در ادامه به تشریح فعالیتهای گروههای دوام به منظور استفاده از توان مردمی برای مقابله با بحران در ساعات اولیه، آموزشهای این گروهها و نحوه فعالیت خانههای دوام و ایمنی در محلات پرداخت و یادآور شد: فرهنگ بحران باید درست شکل بگیرد، ما مولفههای فرهنگی زیادی داریم که هم میتوان آن را اصلاح کرد و هم میتوان از آن برای رفع بحران استفاده کرد.
وی همچنین از راهاندازی ۱۹ کمیته تخصصی اندیشهورز به منظور بررسی ریشهای موضوعات مختلف حوزه بحران و ارائه طرحهایی به منظور فعالیت اجرایی از طریق این کمیتهها خبر داد.
نصیری همچنین به بررسی اقدامات انجام گرفته در قالب پویش جهانی واکسیناسیون ” تهران دوباره جان میگیرد” و تشریح سیستم مدیریت بحران کرونای شهرداری تهران پرداخت و گفت: اعتماد کردن به سیستم مبتنی بر دانشی چون مدیریت بحران، همیشه تاثیرات مثبت داشته است.
اولویت ایمنی و پیشگیری
وی افزود: کار راهبردی ما در این دوره اولویت مسایل ایمنی و پیشگیری و ایمنسازی شهر است که بر اساس آن شهر به یک کارگاه بزرگ ایمنی تبدیل شده است.همچنین نهادهای حوزه ریسک که در شهرداری پراکنده بود در ذیل یک سازمان تجمیع شد و پدافند غیرعامل و موضوعات HSE هم به مجموعه سازمان اضافه شد و در ادامه، مردممحوری با جدیت بیشتری دنبال شد، چرا که هیچ بحرانی نیست که بدون همکاری مردم بتوان آن را جمع کرد.
در ادامه این نشستف مسئول HSE سازمان به تشریح اهمیت این موضوع و اقدامات انجام گرفته در حوزه سلامت، ایمنی و محیط زیست پرداخت و یادآور شد: بیشترین تمرکز HSE در حوزه پیمانکاری و شهروندی است، چون طیف وسیعی از اقدامات در این حوزه است و لازم است از این ساختار تبعیت داشته باشند چرا که اگر به موضوعات ایمنی بیتوجهی شود تبعات آن دامنگیر شهر و نیز شهرداری خواهد شد.
دستهبندی مخاطرات، دامنه کاربرد آن، ارزیابی HSE در محل برگزاری مراسمهای ملی- مذهبی، ارزیابی اماکن، ساختمانها و فضاهای شهری، تدوین و ابلاغ دستورالعملها و چکلیستها موضوعات دیگری بود که وی به آن اشاره کرد و تدوین نظامنامه HSE و ارائه آن به شورای شهر تهران نیز مورد تاکید قرار گرفت.
گزارشی از اقدامات انجام گرفته در حوزه پدافند غیر عامل شهرداری تهران، احیای کمیته پدافند غیر عامل شهرداری، راهبری کمیته واکنش اضطراری، طرح جامع پدافند غیرعامل تهران، تهیه پیوست پدافند غیر عامل برای پروژههای بزرگ مقیاس و پیگیری ایمنسازی تونلهای شهری و اتصال بیمارستانهای منتخب به خطوط مترو موضوعاتی بود که در این بخش به آنها اشاره شد.
در ادامه این نشست معاونان سازمان نیز گزارشهایی از اقدامات انجام گرفته در حوزه تخصصی فعالیت خود ارائه نمودند.
همچنین پیش از برگزاری این نشست، مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر همدان ضمن بازدید از پایگاه مدیریت بحران منطقه ۶ با فعالیتهای اداره مدیریت بحران و پدافند غیر عامل در مناطق شهر تهران و امکانات این مجموعه آشنا شدند.
https://simayeeghtesadi.ir/?p=47971