- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 06 نوامبر 2023
- کد خبر 50324
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سیمای اقتصادی به نقل از روابط عمومی ایمپاسکو، محمدرضا کریمی معاون برنامه ریزی و توسعه ایمپاسکو با بیان اینکه یکی از عوارض بسیار مهم زمین شناسی در تعیین مقاومت و پایداری توده سنگها، موقعیت، آرایش درزهها و شکستگیهاست، توضیح داد: در تودههای سنگی وجود ناپیوستگیها تا حد زیادی بر رفتار آنها تاثیر میگذارد در نتیجه به دست آورده مشخصات درزهها در تجزیه و تحلیل تخصصی مکانیک سنگ دارای اهمیت قابل توجهی است.
وی با تاکید بر اینکه روشهای سنتی برداشت مشخصات توده سنگ که اغلب دستی، پرهزینه و بعضا خطرناک است، افزود: استفاده از روشهای خودکار و هوشمند میتواند باعث بالا رفتن دقت نتایج و کاهش هزینهها شده و با استفاده از روشهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوان یک سیستم خودکار جهت به دست آوردن مشخصات توده سنگها طراحی کرد.
کریمی تاکید کرد: در این روش یک سیستم مبتنی بر بینایی ماشین جهت آشکار سازی ترکها و تعیین مشخصات درزهها طراحی و پیاده سازی میشود.
وی ادامه داد: تجزیه و تحلیل هوشمند تصاویر از جعبه مغزههای چاههای اکتشافی نیز مورد توجه قرار گرفته است.
معاون برنامه و توسعه ایمپاسکو با بیان اینکه برداشتهای دستی از چاههای اکتشافی، جهت تهیه لاگ نمونهها نیز عموما زمانبر بوده و با خطاهایی همراه است، تصریح کرد: در این روش ضمن عکسبرداری از جعبه مغزهها هنگام خروج از چاه و در شرایط یکسان آبدار بودن، برخی از اطلاعات چاههای اکتشافی از این عکسها استخراج میشود و برای دستیابی به این هدف، از تکنیکهای مدرن مبتنی بر شبکههای عصبی عمیق استفاده شده است.
وی توضیح داد: با توجه به این اهداف، نرم افزاری تهیه شده تا کاربر بتواند تصاویر مورد نظر را بارگذاری کرده و در لحظه نتیجه مورد انتظار را دریافت کند.
کریمی افزود: برای بررسی عملکرد این نرم افزار، تصاویر متعددی از معادن سنگ آهن چغارت و طلای موته تهیه شده و عملکرد الگوریتمهای پیاده سازی شده مورد بررسی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: نتایج به دست آمده موید دقت خوب الگوریتمهای پیاده سازی شده است و در حال حاضر علاوه بر تستهای موفق در این معادن، در حال بررسی عملکرد الگوریتمها در سایر معادن هستیم و امیدواریم به زودی نسخه پایانی برنامه را توسعه دهیم که در معادن مختلف کشور مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
معاون برنامهریزی و توسعه ایمپاسکو در پایان تاکید کرد: واحد پژوهش ایمپاسکو در فرآیند پژوهش و تهیه نرم افزار نهایت همکاری را به عمل آورده است.