- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 05 فوریه 2024
- کد خبر 61022
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش روابط عمومی ساتبا، دکتر محمدنژاد سیگارودی در سمینار «توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در صنایع و شهرکهای صنعتی» که با حضور نمایندگان ساتبا، شرکتهای توزیع نیروی برق استان مازندران در جمع صاحبان و مدیران صنایع استان برگزار شد، به مزایای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر از جمله رفع ناترازی برق، کاهش آلایندههای زیست محیطی، افزایش امنیت انرژی و کاهش تلفات شبکه انتقال و توزیع و همچنین برتری اقتصادی حال حاضر تجدیدپذیرها نسبت به توسعه برق فسیلی اشاره کرد.
وی در خصوص ضرورت و نحوه همکاری صنایع در حوزه تامین برق و برون رفت از مشکلات سالهای اخیر صنعت برق توضیحاتی را ارائه کرد.
مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا ضمن تشریح برنامههای وزارت نیرو و همچنین اقدامات ساتبا در دولت سیزدهم برای ایجاد مدلهای متنوع جهت سرمایهگذاری توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر، این باور که احداث نیروگاه خورشیدی در استان مازندران به لحاظ فنی و اقتصادی منطقی نیست را غیر واقعی خواند و اظهار کرد: میزان تابش سالانه در این استان به مراتب از کشورهای اروپایی و پیشرو در عرصه تولید برق خورشیدی نظیر آلمان بیشتر است.
مهندس قاسمینژاد، رئیس گروه توسعه نیروگاهها در صنایع و شهرکهای خورشیدی ساتبا با اشاره به خبر مهم اخیر وزیر نیرو در افتتاحیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق مبنی بر امکان صادرات برق تجدیدپذیر در ۸ ماه غیر پیک سال، به تشریح جزییات مدلهای سرمایهگذاری توسعه تجدیدپذیرها و مکانیزمهایی که در ساتبا برای حمایت و جذب سرمایهگذاران، پیشبینی و نهایی شده، پرداخته و قوانین و مقررات مربوطه در این حوزه بویژه ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان را برای صاحبین صنایع تشریح کرد.
مهندس حسینی کارنامی، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مازندران در این سمینار اظهار کرد: در سال ۱۳۹۲ پیک مصرف مشترکین در سطح این شرکت ۶۸۵ مگاوات بوده و باگذشت ده سال، در تابستان سال جاری باوجود مدیریت بار این عدد با افزایش سه برابری به بیش از ۲۳۰۰ مگاوات رسیده است.
وی اضافه کرد: تعداد مشترکین صنعتی توزیع استان مازندران کمتر از یک درصد است در حالی که افزون بر ۲۰ درصد برق مصرفی را به خود اختصاص میدهند.
حسینی تصریح کرد: در ابلاغ ۱۸۰ برنامه اخیر وزیر نیرو به این استان، موضوع توسعه تجدیدپذیرها جز اولویت های اصلی در این برنامه بوده است.
مهندس یوسفنژاد، معاون اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان مازندران نیز ضمن تقدیر از برنامههای وزارت نیرو بویژه ساتبا، از آمادگی وزارت صمت و صنایع در پیاده سازی برنامههای وزارت نیرو جهت رفع موانع خبر داد.
لازم به ذکر است، نمایندگان ساتبا، شرکت توزیع نیروی برق استان مازندران و اداره کل صنعت، معدن و تجارت، به سوالات و ابهامات صاحبان صنایع و متقاضیان احداث نیروگاههای تجدیدپذیر پاسخ دادند. در پایان مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مازندران با اهدای لوح سپاس از همراهی و همکاری صنایع در پیکسایی و عبور از پیک مصرف برق تقدیر کرد.