×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۱۸ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Sunday, 8 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
افتتاح اولین نیروگاه تجدیدپذیر بخش صنعت در استان کرمان

 

به گزارش روابط عمومی ساتبا، دکتر محمود کمانی، رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا) در مراسم افتتاح نیروگاه ۱۰ مگاواتی صفائیه رفسنجان به اهمیت توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر پرداخت و خاطرنشان کرد: اگر متوسط مصرف هر خانواده ۳۰۰ کیلووات ساعت در ماه در نظر گرفته شود، نیروگاه ۱۰ مگاواتی تجدیدپذیر در سطح ۱۵ هکتار می تواند مصرف برق شهر ۵۰۰۰ نفری شهر صفائیه را تامین می کند.

کمانی تصریح کرد: به ازای هر کیلووات ساعت برق، یک سوم مترمکعب گاز مصرف می کنیم که اگر آن را با نرخ صادراتی گاز معادل ۳۵ سنت دلار درنظر بگیریم حدود ۶۰۰۰ تومان، هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق با مصرف سوخت می شود در حالیکه می توانیم برق تجدیدپذیر را با قیمت هر کیلووات ساعت ۳۰۰۰ تومان به مردم به عنوان تولید کننده بدهیم و از آن سو گاز مصرفی را ذخیره و صادر کنیم تا برای کشور درآمد ایجاد شود.

وی مزایای نیروگاه های تجدیدپذیر را همچون عدم نیاز به آب و بدون هیچ گونه آلایندگی برشمرد و در ادامه اظهار کرد: دولت عزم جدی برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر دارد و برای ساخت ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر برنامه ریزی کرده است. در این راستا مدل های متنوع سرمایه گذاری نیز تدوین شده و مورد استقبال سرمایه گذاران نیز قرار گرفته و در نتیجه این امر ۱۲ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در حال ساخت بوده که ۲۰۰۰ مگاوات آن در استان کرمان در حال اجراست.

کمانی با اشاره به دغدغه کشاورزان در زمینه قطعی برق در پیک تابستان عنوان کرد:از آنجا که بیشتر مشکل قطعی برق بخش کشاورزی در تابستان رخ می دهد، وزارت نیرو مصوبه ای ابلاغ کرده که در پی آن کشاورزان می توانند تا ۸۰ درصد ظرفیت برق مورد نیازشان، نیروگاه خورشیدی احداث کنند تا از قطعی برق معاف شوند و از شمول قطعی خارج شوند، ضمن اینکه می توانند ۸ ماه سال برق را بفروشند و علاوه بر درآمد کشاورزی، درآمد پایدار دیگری از طریق نیروگاه خورشیدی داشته باشند و دغدغه قطعی برق در تابستان رفع شود‌.

وی ادامه داد: نیروگاه یا می تواند توسط کشاورز به صورت مجزا، نصب و یا به صورت تجمیعی در یک منطقه انجام شود. تامین منابع مالی آن نیز از محل منابع تبصره ۱۸ بودجه و یا کمک های تسهیلاتی صندوق هایی همچون محیط زیست امکان پذیر است.

رضایی، فرماندار رفسنجان نیز با اشاره با خسارت های کشاورزان ناشی از قطعی برق در فصل تابستان تصریح کرد: کشاورزان تولیدکننده پسته و خرما از قطعی های برق آسیب می بینند که با نصب پنل های خورشیدی بر روی چاه های رفسنجان این مشکل حل خواهد شد. زمین های با پتانسیل و هموار از رفسنجان تا انار و نوق وجود دارد که برای توسعه انرژی های پاک مناسبند. وی اضافه کرد: ۲۵ میلیون کشاورز در کشور فعالند و بنابراین باید برای جلوگیری از خاموش ها تغییر نگرش داشته باشیم.

بهرامی، مدیر فنی نیروگاه ۱۰ مگاواتی صفائیه استان کرمان در این مراسم با اشاره به پروژه های نیروگاهی شرکت مجری طرح و تشریح مراحل پیشرفت فیزیکی آنها، خاطرنشان کرد: در مجموع این شرکت ۶۳ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان کرمان در دست بهره برداری دارد که از این میزان، ۳۰ مگاوات در حال اتصال به شبکه هستند و پیش بینی می شود تا پیک برق امسال به بهره برداری برسند.

نیروگاه ۱۰ مگاواتی صفائیه رفسنجان در مساحت ۱۵ هکتار با استفاده از ظرفیت مدل احداث نیروگاه از محل ماده ۶۱ اصلاح الگوی مصرف که از سوی سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق(ساتبا) تدوین شده، در سال ۱۴۰۰ آغاز شده و برای بیش از ۶۰۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم فرصت شغلی ایجاد کرده است. با بهره برداری از این نیروگاه، سالانه از انتشار ۱۲۶۹۹.۳ تن دی اکسید کربن جلوگیری کرده و سبب صرفه جویی در مصرف سوخت، معادل ۵.۲۱ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفه جویی در مصرف آب به میزان ۴۰۳۹.۴۸ مترمکعب می شود.

لازم به ذکر است، تاکنون نیروگاه های تجدیدپذیر در قالب ۲۱ ساختگاه به ظرفیت ۱۳۵.۶ مگاوات در استان کرمان به بهره برداری رسیده و ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر در ۱۳۶ ساختگاه به ظرفیت ۲۰۲۷.۵ مگاوات در این استان در حال اجراست.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.