×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۵ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 25 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
سرآغاز دوران جدید در اموال تملیکی با دستور سه گانه رئیس جمهور شهید

 

به گزارش روابط عمومی سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی به نقل از شادا، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی از جمله سازمان های دولتی بود که طی سالیان گذشته و دولت های سابق در حاشیه قرار داشت و شاید اگر بهتر بتوان عنوان کرد به صورت عامدانه عقب نگه داشته شده و به حیاط خلوت دولت ها تبدیل شده بود به گونه ای که علاوه بر بخش زیادی از مردم بسیاری از مقامات دولتی نیز از وجود چنین سازمانی بی اطلاع بودند.

 

در حاشیه قرار گرفتن این سازمان موجب شد علی رغم نقش مهم این سازمان، توجهی به آن صورت نگیرد و ناکارآمدی این سازمان را فرا گیرد و بخش زیادی از کالاهای در اختیار این سازمان به صورت نامناسب نگه داری شده و از بین برود.

 

با روی کار آمدن دولت سیزدهم و با توجه به سبقه قضایی آیت الله رئیسی، رئیس جمهور شهید و میزان آشنایی که در زمان قوه قضائیه با این سازمان داشت موجب شد تا در دولت سیزدهم سرنوشت به گونه دیگری برای این سازمان ورق بخورد.

 

در نخستین اقدام رئیس جمهور شهید شخصا با سفر به استان بوشهر از انبارهای این سازمان بازدید کرد و بازدید میدانی در جریان آخرین وضعیت این سازمان قرار گرفت و برای بهبود شرایط و حفظ بیت المال و اموال مردم دستوراتی را صادر کرد که سرآغاز و نقطه عطفی در دوران فعالیت این سازمان شد.

 

دستورات سه گانه رئیس جمهور شهید

 

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور شهید پس از بازدید از انبارهای سازمان اموال تملیکی در استان بوشهر و مشاهده وضعیت نابسامان آنجا سه دستور صادر کرد. اولین دستور درباره تغییر قانون تاسیس و اساسنامه سازمان بود که از سال ۷۰ هنوز بدون تغییر مانده بود که در این باره لایحه دو فوریتی به مجلس ارسال شد.

 

دستور دوم رییس جمهور شهید درباره اصلاح ساختار سازمان بود که ساختار معیوبی داشت. با تلاش های صورت گرفته تغییر ساختار سازمان توسط سازمان اداری و استخدامی ابلاغ شد. اصلاح ساختار در فروردین سال ۱۴۰۱ با رویکرد ارتقای جایگاه سازمان با تایید سازمان اداری و استخدامی و پس از امضای وزیر امور اقتصادی و دارایی ابلاغ و با تغییر ساختار سازمان، ۴۷ اداره کل ستادی و استانی ایجاد شد.

 

دستور سوم نیز تسریع در تعیین تکلیف کالاهای موجود و ساماندهی انبارها بود، در این زمینه کالاهایی تعیین تکلیف شد که برخی از آنها شاید بیش از ۱۰ سال در انبارهای گمرکات و انبارهای عمومی دپو شده بودند. مثلا ذرت های آلوده در بندر ماهشهر از سال ۹۰ به جای مانده بود. با تعاملات خوبی که صورت گرفت موجب شد برای انهدام هزینه نداشته باشد و این محموله از کشور خارج شود.

 

دستاوردهای سازمان

 

با تغییر مدیرعامل و اعضای هیات مدیره، با تشکیل کارگروه های مختلف وضعیت موجود بررسی و مشکلات و موانع احصا شد و در نهایت با تدوین سند برنامه تحولی، جبران عقب ماندگی های سازمان در ابعاد و زوایای گوناگون در دستور کار قرار گرفت که توفیقات ذیل بخشی برنامه های یاد شده است.

 

ایجاد ۴۷ ادارات کل ستادی و استانی

 

تقویت ساختار و تشکیلات استانی از سطوح مدیریت یا اداره به سطح مدیرکل در راستای نقش آفرینی منسجم در استان و ترسیم نقشه راه مشخص تر و تفویض حدود اختیارات بیشتر به ادارات کل استانی.

 

برنامه های تحولی کلان سازمان

 

_ احصای کالاهای موجود در انبارها

 

_ ابلاغ دستورالعمل جانمایی کالاها،

 

_ ابلاغ دستورالعمل رفع مغایرت کالا در انبارها با سامانه

 

_ فروش کالاهای موضوع بند ۵ تغییرات جدول متفرقه بودجه سال ۱۴۰۲

 

_ لغو تهاتر دین و طلب پس از مزایده

 

_ جلوگیری از انحصار فروش غلات

 

_ قرار گرفتن در رده سازمان های شایسته تقدیر در جشنواره ملی شهید رجایی در هفته دولت ۱۴۰۲ در حضور رئیس جمهور شهید

 

_ کسب رتبه نخست اقدامات برجسته در جشنواره شهید رجایی سال ۱۴۰۲ مربوط به ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۱

 

_تحویل ۱۰ واگن قطار مسافربری متروکه به بخش خصوصی

 

_ بسته شدن ابرپرونده های رسوبی با حمایت های رئیس جمهور شهید

 

_ تعیین تکلیف ۲ فروند هواپیمای مسافربری متروکه

 

_ تعیین تکلیف ۸۰۰ تن محموله آزبست مربوط به اواخر دهه ۸۰

 

_ تعیین تکلیف بیش از ۴ هزار دستگاه خودروی سبک و سنگین خارجی

 

_ تعیین تکلیف موتورسیکلت های بالای ۲۵۰ سی سی

 

_ واگذاری ۵۳ هزار تن ذرت دامی استان کرمانشاه

 

_ صادرات ۲۷ هزار تن ذرت رسوبی متروکه در بندر امام

 

فروش اموال منقول

 

طی در دولت سیزدهم بالغ بر ۸۳ هزار میلیارد تومان کالا تعیین تکلیف شد که رشد ۵۴۷ درصدی داشته است. همچنین همگام با تحقق شعار سال، ۴۰ هزار میلیارد تومان کالا به صاحبان آن و چرخه تولید و بنگاه های اقتصادی بازگشت که ۱۳۲۰ درصد رشد داشته است، در کنار این اقدامات ۲۴ هزار میلیارد تومان اموال منقول به فروش رفته که با رشد ۶۰۰ درصدی همراه بوده است.

 

همچنین برخی از خودروهای سواری و نیز ماشین آلات راهسازی در اختیار سازمان با قدمت بیش از ۱۰ سال مربوط به ۲۰۱۲ بود که با رفع مشکلات آن و پیگیری وصول احکام قضایی مربوطه و همچنین بر اساس حکم بند ۵ تغییرات جدول متفرقه قانون بودجه ۱۴۰۲ کشور در دوره هیئت مدیره جدید، حدود ۱۲٫۵ همت انواع خودروهای سبک و سنگین فروخته شد.

 

فروش امـوال غیـرمنقول

 

فروش اموال غیرمنقول در دولت سیزدهم بالغ بر ۱۵۱۶۳ میلیارد ریال بوده که نسبت به رقم ۸۷۰۰ میلیارد ریال از ابتدای تاسیس تا پایان دولت دوازدهم بالغ بر ۷۴ درصد رشد نشان می دهد.

 

خرید انبار

 

با هدف تحقق مطالبه رئیس جمهور شهید و در راستای صیانت از اموال دولت و حفاظت از حقوق ملت، در بخش انبار نیز اقدامات قابل توجه ای صورت گرفت به نحوی که تا اواخر سال ۱۴۰۰ کل انبارهای در اختیار سازمان، حدود ۵۵ هزار متر مربع بود که با اقدامات انجام شده به بیش از ۴۷۴ هزار مترمربع رسیده است.

 

رشد ۱۹۲۰ درصدی قفسه بندی انبارها و رشد ۳۵۰ درصدصی خرید انبار شامل خرید ۷ سوله در سال ۱۴۰۱ به متراژ ۵۱ هزار مترمربع، خرید ۷ سوله در سال ۱۴۰۲ به متراژ بیش از ۱۲۳ هزار متر مربع از دیگر اقدامات انجام شده است.

 

 

 

نخستین های سازمان در دولت رئیس جمهور شهید

 

اصلاح ساختار سازمان

 

امحای فنی خودروهای لوکس قاچاق آمریکایی

 

برای نخستین بار در طول انقلاب اسلامی و در تیرماه سال ۱۴۰۱ تابوی برخورد جدی (انهدام ) با قاچاق سازمان یافته بر اساس منویات مقام معظم رهبری شکسته شد و خودروهای لوکس قاچاق آمریکایی امحاء فنی شد.

 

برگزاری حراج خرده فروشی

 

_ برگزاري ۴۵۳ مرحله حراج خرده فروشی برخط در ۲۵اســـتان وفروش ۸ هزار قلم کالا بـــه ارزش بیش از ۶۰۰ میلیارد ریال با مشـــارکت بیش از ۳۸ هزار نفر و شکسته شدن رکورد بازدید و حضور مصرف کنندگان در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت تا ابتدای خردادماه سال ۱۴۰۳

 

_ انجام کلیه مراحل طراحی و مدل مفهومی و الگوی سامانه توسط نیروهای داخلی سازمان

 

_ برگزاري جلسات تعاملی مستمر با همکاران وزارت صمت و سامانه ستاد

 

_ تهیه پیش نویس و پیگیری تصویب دستورالعمل حراج خرده فروشی برخط توسط کارشناسان داخلی سازمان (مصوبه مورخ ۱/۵/۱۴۰۲ هیات وزیران)

 

_ برگزاری تمامی آزمون های امنیتی و ایمنی

 

_ برگزاری دوره هاي آموزشی برای تمامی استان ها و تهیه مستندات و راهنمای مشارکت استان ها و متقاضیان خرید درحراج

 

_ رونمایی رسمی سامانه خرده فروشی توسط سید احسان خاندوزی مقام عالی وزارت امور اقتصادی و دارایی در تاریخ ۷/۶/۱۴۰۲ (هفته دولت)

 

راه اندازی سامانه سیات

 

راه اندازی و استقرار سامانه یکپارچه اموال تملیکی (سیات) در استان ها

 

اقدامات سازمان در موضوع محرومیت زدایی و مسئولیت اجتماعی

 

ســـازمان در این زمینه وظیفه و تکلیف قانونی ندارد اما حسب رسالت و کمک به اهداف دولت محترم در راستاي محرومیت زدایی، ارتقاي سطح آموزش، تعلیم و تربیـــت و موضوعات فرهنگی گام های بلندي برداشته است.

 

طی دو ســـال اخیر با قیمت پایه کارشناسی به ارزش ۱۴۰۹ میلیـــارد ریال بـــه ٢٤ نهاد حمایتی، نظامی، انتظامی، امدادی، خدماتی و قرارگاه هـــای محرومیت زدایـــی، اقلامـــی همچون لوازم التحریر، لوازم خانگی، پوشاک،کیف، کفش و سایر اقلام واگذار شد.

 

به طور مثال در قالب طرح ملی «نسیم مهربانی» با همکاري آموزش و پرورش بالـــغ بر۲۴۵ میلیارد ریال انواع لوازم مذکور براي آموزش و تعلیم در مناطق محروم و کم برخوردار اختصاص یافت.

 

سودده شدن سازمان طی سال گذشته

 

برای اولین بار در طول تاسیس سازمان، مجمع عمومی برای بررسی و تصویب صورت های مالی در وقت مقرر قانونی برگزار شد و هیچ گونه بند مشروطی در صورت مالی این سازمان نبود. در صورتی که در صورت مالی های گذشته بعضی زمان ها صورت مالی ها مردود اعمال می شد. اما با اقدامات خوب و جهادی، مجمع در وقت مقرر تشکیل و صورت مالی بدون بند مشروط تصویب شد، همچنین در وزارتخانه نیز به عنوان دستگاه برجسته در اقدامات ویژه شناخته شد.

 

اقدامات شاخص در حوزه پایش و نظارت

 

بازدید کارگروه نظارتی از ۳۰ استان کشور

 

استقرار و اجرای نظام ارزیابی عملکرد ۳۶۰ درجه

 

طراحی مدل بومی بررسی و ارزیابی با در نظر داشت مولفه های مهم سازمانی برای مدیران و کارکنان سازمان

 

عملکرد روابط عمومی

 

تولید و انتشار محتوا (خبر،فیلم،تصویر و …) در تارنمای رسمی سازمان ۲۳۰۱ مورد طی دولت سیزدهم

 

پخش ۲۶۳۷ دقیقه برنامه از شبکه های مختلف سیما

 

پخش ۲۲۷۲ دقیقه برنامه از شبکه های مختلف صدا

 

اقدامات سازمان در تحقق شعار سال

 

بازگشت ۳۸ هزار میلیارد تومان کالا از قبیل دستگاه های تولیدی کارخانجات، ماشین الات راه سازی و معدنی، مواد اولیه کارخانجات و کارگاه های تولیدی و … از طریق اعاده به صاحبان مشاغل و چرخه تولید با رشد ۱٫۲۳۰ درصدی از زمان ورود هیات مدیره جدید سازمان (از سال ۱۴۰۱ تاکنون) در مقایسه با مدت مشابه سال های قبل.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.