×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : دوشنبه, ۲ مهر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Monday, 23 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 6 خبر
بازگشایی پاکات مناقصه ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه بادی در هفته آینده/ توسعه ۸۰۰۰ مگاواتی زنجیره فتوولتاییک طی پنج سال

 

به گزارش روابط عمومی ساتبا، دکتر محمود کمانی در مراسم افتتاح فاز دوم بزرگترین خط تولید پنل خورشیدی ایران خاطرنشان کرد: هم اینک در چهار مرحله از پنج مرحله این زنجیره ارزش، کارخانه ساخته شده و در حال ساخت داریم و تنها یک حلقه مفقوده به نام پلی سیلیکون وجود دارد که با کمک شرکت ماناانرژی پاک در حال تکمیل شدن است.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره رییس جمهور شهید، آیت الله سید ابراهیم رییسی، اظهار کرد: فاز نخست کارخانه تولید پنل خورشیدی به ظرفیت ۵۰۰ مگاوات در سال ۱۴۰۱ با حضور رییس جمهور شهید آیت الله سید ابراهیم رییسی افتتاح شد و قرار بود بهره برداری این خط با حضور او انجام شود که آسمانی شدند؛ حال، دو خط ۹۰۰ مگاواتی تولید پنل خورشیدی افتتاح شده که در مدت ۱۳ ماه ساخته و راه اندازی شده و ظرفیت تولید پنل این کارخانه در مجموع به ظرفیت ۲۳۰۰ مگاوات رسیده است.

رییس سازمان ساتبا با بیان اینکه دولت سیزدهم حمایت بسیاری در ایجاد زیرساخت های لازم برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر داشته و تغییر ریل گذاری به سوی صنعت تجدیدپذیرها با فراهم کردن مقدماتی در بخش های مختلف به ثمر نشسته است، عنوان کرد: حجم بالای نیروگاه هایی که در آینده به مرحله بهره برداری می رسند، نشان می دهد که این مسیر به درستی طراحی شده است.

وی ادامه داد: قدم اول در این مسیر با هدفگذاری برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر با ارایه برنامه وزیر نیرو در مجلس، قدم دوم با تصویب توسعه ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه های تجدیدپذیر طی پنج سال با حضور رییس جمهور شهید در شورای عالی انرژی، تصویب قوانین در مجلس از جمله ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان و قانون مانع زدایی از توسعه صنعت برق در جهت رفع موانع توسعه تجدیدپذیر و قدم سوم، مدل سازی های مختلف همچون ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید متناسب با نوع سرمایه گذاری و جذاب شدن سرمایه گذاری با حمایت وزیر نیرو برداشته شد.

کمانی، بسته های سرمایه گذاری در توسعه صنعت تجدیدپذیر را برشمرد و بیان کرد: در نتیجه این اقدامات مجوز سه بسته سرمایه گذاری شامل بسته ۴۰۰۰ مگاوات، ۴۵۰۰ مگاوات خورشیدی و ۳۰۰۰ مگاوات بادی از شورای اقتصاد گرفته شد؛ مناقصات عمومی ۲ بسته برگزار شده و بسته سرمایه گذاری ۳۰۰۰ مگاوات نیروگاه های بادی از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید به مناقصه عمومی گذاشته می شود و بازگشایی پاکات آن هفته آینده انجام خواهد شد. لازم به ذکر است که بسته های سرمایه گذاری به دلیل طراحی خوب در نرخ خرید تضمینی برق تجدیدپذیر و اطمینان از بازگشت سرمایه، با استقبال بسیار سرمایه گذاران، مواجه و درخواست بیش از سقف مجاز سرمایه گذاری داشته ایم.

وی اضافه کرد: با طراحی خوب مدل سرمایه گذاری در بخش صنعت، بیش از ۳۲۰۰ مگاوات توسط صنایع در حال ساخت است که بخشی از آن همچون فاز اول نیروگاه گل گهر سیرجان به ظرفیت ۱۰ مگاوات به بهره برداری رسیده است. همچنین با مساعدت وزیر نیرو برای رفع نگرانی از بخش تولید کشاورزی، برای این بخش، مدل بسیار خوبی طراحی و ابلاغ شده و در پی آن کشاورزان می توانند به صورت فردی یا گروهی اقدام به احداث نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۸۰ درصد دیماند مصرفی کنند تا هم از مشمولیت محدودیت و مدیریت بار طی ۴ ماه معاف شده و در هشت ماه سال، برق تولیدی را بفروشند و نیز سبب پایدار شدن اقتصاد کشاورزی شود.

معاون وزیر نیرو با اشاره به نمونه موفق برای تامین کل برق مصرفی ادارات از طریق انرژی های تجدیدپذیر گفت: بر اساس تصویب شورای عالی انرژی، ادارات باید سالانه ۵ درصد و در نهایت ۲۰ درصد برق مصرفی شان را از محل انرژی های تجدیدپذیر تامین کنند؛ به عنوان نمونه معادل کل برق مصرفی شرکت توزیع برق استان مرکزی از محل انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود.

وی با تصریح بر اینکه بسیاری از ۱۳ نیروگاه افتتاح شده از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و یا مدل خود تامین صنایع به نتیجه رسیده اند، عنوان کرد: بیش از ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در سراسر کشور حال ساخت است و در این میان مسایلی همچون پرداخت تسهیلات و سرعت بخشی به واگذاری زمین نیروگاه ها وجود دارد که با وجود تسهیل بخشی وزارت جهاد کشاورزی در اعطای مجوزهای مربوطه به واگذاری زمین، نیاز است سرعت بیشتری یابد تا زمان واگذاری از حدود ۶ ماه به یک ماه برسد.

معاون وزیر نیرو با تاکید بر اینکه با حجم ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه های در دست ساخت و انحصار زنجیره تولید در دست یک کشور، نیاز است ایران برای وابسته نبودن، زیرساخت زنجیره تولید را ایجاد کند، گفت: سندی با عنوان توسعه زنجیره فتوولتاییک توسط هیات دولت به تصویب رسیده که در آن ظرفیت تولید به ۸۰۰۰ مگاوات طی پنج سال در همه حلقه های زنجیره ارزش خواهد رسید. هم اینک مجموعه پیشروی ماناانرژی پاک، بخش هایی از این زنجیره را همچون تولید سلول و ویفر در حال ساخت دارد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.