×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۹ آبان , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 30 October , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر
چرخش ۸۵ درصدی توسعه نیروگاهی در دنیا به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر/ برق تجدیدپذیر با نصف سرمایه انرژی حرارتی قابل تولید است

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، محمود کمانی در این آیین افتتاح طرح‌های نیروگاه تجدید پذیر استان هرمزگان که در شهرستان حاجی آباد هرمزگان برگزار شد و همزمان طرح نیروگاهی شهرستان میناب نیز به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری رسید اظهار داشت:  ناترازی در حوزه برق و سوخت از جمله موارد وابسته به هم است، توسعه نیروگاه‌های حرارتی به واسطه مشکلاتی که در حوزه تامین سوخت وجود دارد در کوتاه‌مدت امکان پذیر نیست .

رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر  وزارت نیرو با بیان اینکه در دنیا هم مسیر توسعه تامین برق به سمت توسعه نیروگاه‌های تجدید‌پذیر رفته است، افزود:  بر اساس آمارهای موجود در ۱۵ سال گذشته توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر ۱۵ درصد و توسعه نیروگاه‌های حرارتی ۸۵ درصد از فعالیت‌های توسعه را شامل می‌شد‌، در حالیکه این شاخص در سال گذشته کاملا برعکس شده است‌، به طوری که  فقط ۱۵ درصد از فعالیت‌های توسعه نیروگاهی در بخش توسعه نیروگاه‌های حرارتی رقم خورده و ۸۵ درصد از فعالیت‌های توسعه در قالب توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر به بار نشسته است.

کمانی ادامه داد: بنا‌بر‌این در بیشتر کشورها هیچ گونه توسعه‌ای در نیروگاه‌های حرارتی رقم نمی‌خورد‌، علاوه بر محدودیت‌های سوخت  از نظر اقتصادی هم این رویه مقرون به صرفه است که ما تمرکز را بر روی نیروگاه‌های تجدید‌پذیر ببریم .

این مقام مسوول با اشاره به اینکه به ازای هر کیلووات ساعت تولید برق در نیروگاه‌های حرارتی یک سوم متر‌مکعب سوخت مصرف می شود، ادامه داد:  این سوخت گاز ۳۵ سنت ارزش صادراتی کشور ما است ، با دلار ۵۰ هزار تومان تولید هر کیلوات ساعت برق در نیروگاه‌های حرارتی برای ما ۷ هزار تومان هزینه دارد.این در حالی است که در نیروگاه‌های تجدید پذیر با رقم متوسط  ۳ تا ۳۵۰۰ تومان برق تولید می‌شود ، پس با نصف قیمت نیروگاه‌های حرارتی می‌توان در نیروگاه‌های تجدید پذیر برق پاک و پایدار تولید کرد.

رئیس ساتبا یاد‌آور شد‌: دولت سیزدهم عزمی راسخ برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر داشت، برنامه‌ریزی برای احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدید‌پذیر طی ۵ سال‌ انجام شده بود‌، شرکت‌های برنده مناقصه مشخص شدند و کار در حال انجام است. بیش از ۱۳ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر در حال ساخت داریم ، این نیروگاه‌ها با ابعاد مختلف ساخته می‌شود‌، از نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی تا نیروگاه‌های کوچک خانگی در حال ساخت است.

وی با اشاره به استقبال صنایع در احداث نیروگاه‌های تجدید‌پذیر هم گفت‌: در بخش صنعت هم حتما صنایع بزرگ باید درگیر ساخت نیروگاه شوند اکنون  ۳۴۰۰ مگاوات نیروگاه تجدید پذیر صنعتی داریم ، صنایع بزرگ در هرمزگان باید به این بخش ورود کنند،، این نیروگاه‌ها در هر منطقه‌ای می‌تواند احداث شود ، وزارت نیرو تعهد کرده است در صورتی که صنایع بزرگ وارد فعالیت احداث نیروگاه شوند به هیچ عنوان برق این صنایع حتی در ساعت های اوج مصرف قطع نشود.

کمانی با تشریح شیوه‌نامه‌های احداث نیروگاه تجدید‌پذیر در بخش کشاورزی هم گفت‌: در بخش کشاورزی نیز در صورتیکه ۸۰‌ درصد مصرف چاه‌های کشاورزی از نیروگاه‌های تجدید پذیر تامین شود ، این بهره‌برداران کشاورزی ۸ ماه می‌توانند از برق رایگان استفاده کنند و برق خود را بفروشند ، و درآمد دیگری علاوه بر درآمد کشاورزی به این بهره برداران تعلق می گیرد.

رئیس ساتبا در‌باره استفاده خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی از نیروگاه‌های تجدید‌پذیر هم گفت : در مدل‌های حمایتی احداث نیروگاه‌های تجدید‌پذیر احداث ۵۵۰ هزار سامانه ۵ کیلوواتی خانگی تولید انرژی خورشیدی پیش بینی شده است ، خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی می‌توانند از این طرح بهره‌مند شوند ، تا الان ۱۰ هزار واحد از این طرح افتتاح شده است ، در استان هرمزگان طرحی مصوب شد که این نیروگاه‌ها به صورت تجمیعی احداث شود و طرح در تمام کشور تسری پیدا کرد.

کمانی خاطرنشان کرد: طرح نیروگاه میناب بزرگترین طرح نیروگاهی تجمیعی کشور است که بیش از ۲۰۰ خانواده تحت پوشش با هم این نیروگاه را احداث کرده‌اند و از خدمات آن برخوردارند. توصیه ما این است که به صورت فردی یا تجمیعی این نیروگاه‌ها احداث شود .

در ادامه این مراسم نیروگاه‌های تجدید پذیر میناب و حاجی آباد به بهره برداری رسید.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.