- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 18 سپتامبر 2024
- کد خبر 82182
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
در ابتدا قدری درباره تاریخچه این شرکت توضیح دهید.
سال ۱۳۸۶ عملیات اجرایی طرح فولاد چهارمحال و بختیاری در زمینی به مساحت ۲۵۰ هکتار، به عنوان یکی از طرح های هفت گانه فولادی کشور با راهبری شرکت ملی فولاد ایران، به ظرفیت سالانه ۸۰۰ هزار تن و در راستای تحقق چشم انداز تولید سالانه ۵۵ میلیون تن فولاد در کشور تا افق ۱۴۰۴ آغاز شد. در سال ۱۳۹۳ و پس از وا گذاری ۶۵ درصد از سهام طرح فولاد چهارمحال به فولاد مبارکه و حفظ سهم ۳۵ درصدی سازمان ایمیدرو، این طرح با نام شرکت فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری به ثبت رسید.
هم اکنون وضعیت تولید در این شرکت چگونه است؟
این شرکت امروزه با ظرفیت تولید سالیانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی، نقش مؤثری در پیشرفت صنایع فولادی کشور دارد؛ به طوریکه از زمان آغاز بهره برداری واحد احیا مستقیم تا انتهای سال ۱۴۰۲ موفق به تولید بیش از ۵ میلیون تن از این محصول گردیده است. فولاد سفیددشت همچنین پروژه های توسعه متعددی در دست اقدام دارد که با بهره برداری از آنها سهم این شرکت در صنعت کشور رشد چشمگیری خواهد داشت. از مهمترین این پروژه ها میتوان به واحد فولاد سازی و ریخته گری تختال و بیلت اشاره کرد.از پروژه عملیات احداث واحد فولادسازی و ریخته گری این شرکت چه خبر؟ عملیات اجرایی پروژه واحد فولادسازی و ریخته گری تختال شرکت فولاد سفیددشت، پس از یک وقفه چندساله، در سال ۱۳۹۶ دوباره از سر گرفته شده و با تلاش همگانی، این واحد توانست اولین عملیات قوس خود را در بهمن ماه ۱۴۰۱ و تولید اولین سری تختال آزمایشی را در اسفند ۱۴۰۲ جشن بگیرد. پروژه فولادسازی و ریخته گری هم اینک با پیشرفت ۹۸ درصدی اولین طرح از طرح های هفت گانه است که با تکنولوژی ایرانی در شرف بهره برداری است.
سایر پروژه های توسعه این شرکت کدام اند و در چه شرایطی قرار دارند؟
پروژه های بریکت سازی، اتوماسیون خط انتقال پساب، ماشین ریخته گری بیلت، تصفیه خانه مرکزی، جاده اختصاصی زرین شهر به فولاد سفیددشت، راه آهن داخلی و خطوط آن، ساخت مخازن ذخیره آهن اسفنجی و پروژه غبارگیر واحد احیا از سایر پروژه های جنبی شرکت به شمار می آیند که از این میان، پروژه های بریکت سازی، اتوماسیون خط انتقال پساب و مخازن ذخیره آهن اسفنجی تکمیل گردیده و آماده بهره برداری هستند.
نگاه فولاد سفیددشت به مسئولیت های اجتماعی چگونه است؟
فولاد سفیددشت با توجه به نقش مؤثر خود در منطقه پیرامونی همواره در تلاش است ضمن تعامل با شهرهای همجوار در زمینه های فرهنگی، اجتماعی، عمرانی، ورزشی، آموزش، زیست محیطی و کمک های مؤمنانه، زمینه ساز بهره مندی از مزایای حضور این شرکت در منطقه و یکی از عوامل رفاه و توسعه استان باشد.
تختال های تولیدشده از نظر ابعاد و کیفیت چگونه اند؟
هر واحد تولیدی برای اینکه بتواند دوران گذار از فاز راه اندازی خود را در مدت کوتاهی سپری کند باید در اولین فرصت سخت افزارهای نصب شده را مورد آزمایش قرار دهد. خوشبختانه علی رغم محدودیت های مصرف برق در این فصل، به مدد همکاری های سازنده بین شرکت توزیع برق کشور و فولاد سفیددشت، توانستیم هم کوره قوس الکتریکی و هم واحد LF یا کوره پاتیلی و هم واحد ریخته گری را مورد آزمایش قرار دهیم. نتیجه این تست تولید ۴ عدد تختال با عرض ۱۳۰۰ میلیمتر با ضخامت ۲۰۰ میلیمتر و گرید ۱۰۱۲ بود که مطابق با آنالیزهای انجام شده، این تختال ها به لحاظ کیفی نیز مطلوب بوده اند. از طرف دیگر، با اجرای این عملیات آزمایشی که پس از یک وقفه پنج ماهه ناشی از مشکلات قراردادی صورت گرفت، موفق به شناسایی بخش زیادی از مسائل و مشکلات موجود در مجموعه تولید شدیم. با پشت سر گذاشتن این دو مرحله از تولید تختال، امیدواریم با آمادگی های ایجادشده، به محض رفع محدودیت های مصرف انرژی برق با تکرار تولید تختال، مسائل و مشکلات را برطرف کنیم و به مرحله تولید سکوئنس های ۷ و ۱۰ ذوبی تعریف شده برای این خط تولید دست یابیم.
میتوان انتظار داشت تا پایان تابستان واحد ذوب و ریخته گری فولادسفیددشت به صورت کامل راه اندازی شود؟
یکی از اهداف اصلی مأموریت محول شده از طرف مدیریت عالی شرکت فولاد مبارکه به اینجانب، همین موضوع است که با تشکیل تیم هایی متشکل از کارکنان امانی، پیمانکاری و مشاوران در مجموعه فولاد سفیددشت، تلاش داریم تا پایان فصل، این مهم را محقق سازیم.
پیوستن به گروه فولاد مبارکه تا چه حد در مسیر رشد و توسعه شرکت شما مؤثر بوده است؟
وجود شاخص های ممتاز مجموعه فولاد مبارکه همچون سیستم های کیفیت، تیم مدیریتی قوی و همچنین تعدد افراد دارای دانش و مهارت، رسالت خطیری را در راستای توسعه صنعت فولاد در اقصی نقاط کشور از سنگان تا هرمزگان بر دوش این مجتمع بزرگ گذاشته است. با مشارکت و حمایت های مالی و فنی فولاد مبارکه از پروژه فولاد چهارمحال و بختیاری، این پروژه سریعتر از سایر طرح های هفت گانه فولادی به تولید رسید که بدون پشتیبانی همه جانبه مجتمع فولاد مبارکه، دستیابی به این مهم بسیار سخت بود.
تخصیص ۱۰۰ درصدی سود شرکت توسط فولاد مبارکه برای طرح های توسعه شرکت در این چند سال و به خصوص سال ۱۴۰۳ چه فرصت هایی برای شرکت فراهم کرده است؟
وجود مشکلات مالی در پروژه های جاری کشور مانعی جدی است. با خرید ۶۵ درصدی سهام شرکت فولاد سفیددشت توسط فولاد مبارکه و پشتیبانی مالی و فنی پس از آن، تولید آهن اسفنجی در این شرکت محقق شد و در کمتر از دو سال فولاد سفیددشت به عنوان یکی از مجموعه های سودآور گروه فولاد مبارکه مطرح گردید. از آن دوره تا کنون و به خصوص با عنایت مدیرعامل محترم گروه، تخصیص کل سود به دست آمده از این مجموعه، باعث رفع مشکل نقدینگی و پیشبرد پروژه هایی از قبیل انتقال پساب، احداث جاده، واحد تولید گازهای صنعتی و پست برق ۴۰۰ به ۳۳ کیلوولت گردید که اجرای این پروژه ها، موجب افزایش تاب آوری شرکت شده است.
سود سالانه فولاد سفیددشت در سال گذشته ۶۰ درصد رشد داشت. برآورد شما از سوددهی شرکت در سال ۱۴۰۳ چیست؟
شرایط شرکت در سال جاری با تغییرات زیادی نسبت به سال گذشته مواجه بوده است. از این تغییرات میتوان به افزایش قیمت انرژی و مواد اولیه اشاره کرد. از طرف دیگر ظهور رقبای جدید در حوزه تولید آهن اسفنجی و جبران نسبی کمبود این محصول در کشور، باعث کاهش سهم بازار فولاد سفیددشت نسبت به سال گذشته گردیده است. همچنین اعمال محدودیت های مصرف برق در تابستان و پیش بینی محدودیت مصرف گاز در زمستان، چالش های پیش روی ما در سال جدید است. بااین حال، شرکت فولاد سفیددشت با مدیریت بهینه هزینه های جاری سازمان ازجمله هزینه های پرسنلی و با دارا بودن۳۵۰ نفر نیروی امانی و حدود ۴۰۰ نفر نیروی پیمانکاری، جزو اولین کارخانه هایی است که شاخص تناژ تولید به ازای هر فرد در آن در وضعیت مطلوبی قرار دارد. با وجود این و با بهره گیری از تجربیات فولاد مبارکه به دنبال هوشمندسازی کارخانه و همچنین افزایش بهره وری مصرف آب و انرژی در فولاد سفیددشت با هدف کاهش هزینه های جاری و به تبع آن افزایش سودآوری هستیم.
استراتژی و راهبرد بلندمدت فولاد مبارکه افزایش توان تولید محصولات خاص در منطقه است. در این چارچوب وظیفه محول شده به فولاد سفیددشت چیست؟
باتوجه به وجود رقابت سخت بین کارخانه های مختلف فولاد سازی در سراسر کشور، در آینده نزدیک شرکت هایی میتوانند در این شرایط دوام داشته باشند که قابلیت تولید محصولات خاص با ارزش افزوده بالا را داشته باشند. با توجه به مأموریت محوله از طرف مدیرعامل فولاد مبارکه، ما در مجموعه خود به دنبال توسعه سبد محصول و تولید محصولاتی با ارزش افزوده بالا هستیم تا نهایتاً بتوانیم به سودآوری پایدار دست یابیم. بر همین اساس مجموعه فولاد سفیددشت تنها مجموعه در گروه فولاد مبارکه است که دارای قابلیت تولید تختال و بیلت به صورت همزمان است. در حال حاضر تولید ورق های سیلیسی در گروه فولاد مبارکه به موضوع روز تبدیل شده است که نیاز این نوع ورق ها به خوراک موردنیاز، ما را بر آن داشته تا در مجموعه خودمان به دنبال امکان سنجی تولید تختال های فولاد سیلیس دار یا همان فولاد الکتریکی باشیم. همچنین نیاز کشور به برخی فولادهای خاص مورداستفاده در پروژه های نفتی و آبی، فرصت خوبی را برای تولید تختال موردنیاز از این دست در پیش روی ما قرار داده است. در حوزه تولید بیلت نیز به دنبال ایجاد قابلیت ایجاد خط دوحالته تولید مقطع مربعی و گرد هستیم تا نیاز به این محصولات را برای شرکت های فعال در این زمینه رفع کنیم.
محدودیت های انرژی باعث شده صنعت فولاد این روزها به یک صنعت فصلی تبدیل شود. این مسئله چه میزان از سود فولاد سفیددشت را تحت تأثیر قرار میدهد؟
اعمال محدودیت های برق از خردادماه، کاهش ۳۰ درصدی ظرفیت تولید را برای مجموعه ما به دنبال داشته است. بااین حال برای اینکه بتوانیم حداکثر بهره را از این محدودیت ها ببریم، با انجام بخش قابل توجهی از تعمیرات، تلاش کرده ایم تا سطح آمادگی خود را برای تولید در زمان رفع محدودیت افزایش دهیم.
در موردنیاز آبی مجموعه سفیددشت توضیح دهید:
با توجه به وجود محدودیت منابع آب در کل کشور، فولاد سفیددشت با تصویب پروژه خریداری و انتقال پساب شهرهای اطراف، گام های مؤثری در راستای رفع مشکل تأمین آب صنعتی موردنیاز خود برداشته است. از مصادیق این پروژه میتوان به اتصال خط پساب شهر بروجن از سال ۱۳۹۸ و آغاز انتقال پساب شهر فرادنبه به شرکت از ابتدای امسال اشاره کرد. همچنین طرح خرید و احداث خط انتقال پساب شهرکرد به مجموعه شرکت های عضو گروه فولاد مبارکه در استان شامل ورق خودرو، فولاد سفیددشت، توان آور و تاراز در حال پشت سر گذاشتن فاز مطالعاتی خود است.
سخن آخر؟
ما به عنوان بزرگترین صنعت استان چهارمحال و بختیاری و بزرگ ترین فولادساز این استان عزم آن داریم تا با به جای آوردن مسئولیت های اجتماعی خود در راستای حل بخشی از مشکلات منطقه بکوشیم. در حوزه آموزش نیز با سرمایه گذاری های صورت گرفته، به دنبال امکان ایجاد بستری برای تحصیل نوجوانان علاقه مند به صنعت در هنرستان ها هستیم تا رفته رفته نیاز صنایع استان به نیروهای فنی تا حدی زیادی رفع شود. در حوزه های ورزش و سلامت نیز کارهای خوبی صورت گرفته است. همچنین با تقویت ارتباطات فنی میان کارکنان خود و کارکنان با تجربه فولاد مبارکه به دنبال تسریع در دستیابی به ظرفیت نامی کارخانه در تولید انواع شمش های فولادی در آینده نزدیک هستیم.