- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 14 دسامبر 2024
- کد خبر 92144
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش شهر، سید محمد نقیب در این مراسم گفت: مشارکت اجتماعی، هم ریشه در اسلامیت و هم ایرانیت ما دارد و کار داوطلبانه هم ایرانی است و هم اسلامی. تمام پیشوایان دینی ما کار دواطلبانه انجام می دادند و مسئول کار داوطلبانه بودند؛ مصداقش هم حضرت امیرالمومنین علی (ع) است که بسته معیشتی به خانه مردم نیازمند می بردند و برای آن حضرت مسلمان و یهودی و مسیحی فرقی نداشت و به همه کمک می کردند.
وی افزود: کار داوطلبانه در ایرانی بودن ما هم نهفته است و بسیاری از مردم عزیز در ایران کار داوطلبانه می کنند اما حاضر نیستند کسی متوجه شود. کسانی که به کشورهای غربی سفر کرده اند متوجه می شوند که رفتار شرقی ها و به خصوص ایرانی ها را کمتر می شود در جایی پیدا کرد؛ اینکه کار داوطلبانه اتفاق می افتد اما اثری از فردی که این کار را کرده نیست.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران تاکید کرد: باشگاه داوطلبان اجتماعی شهر تهران و امثال اینها باید از اول انقلاب راه می افتاد. البته که به فراخور ایام و مدل های مختلف کارهای داوطلبانه اتفاق افتاده و بسیاری از کارها انجام شده اما انسجام ، تعریف و مدلش باید زودتر صورت می گرفت.
نقیب ادامه داد: در سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی باشگاه داوطلبان اجتماعی تاسیس شده است و نقش شهرداری تهران در این بخش تسهیلگری است. اگر دغدغه زبان را به رفتار تبدیل کنیم بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. مردم در این سال ها نشان دادند که هر کاری به آنها واگذار کردیم موفق بودند و بپذیریم که مردم می توانند.
وی با بیان اینکه در باشگاه داوطلبان اجتماعی ۱۲ کارگروه وجود دارد و قالب هایی طراحی شده است اذعان داشت: در این راستا همچنین سه طرح برای شروع کار در نظر گرفته شده است. یکی شهرنگار است که قالبش مشارکت ایده پردازانه است یعنی ما در شهر تهران در حوزه آسیب های اجتماعی چه ایده هایی می توانیم بدهیم و چه تصمیم سازی برای مدیران می توانیم انجام دهیم.
وی ادامه داد: در طرح شهر آفرین به خلاقیت در زندگی پرداخته شده است و با مدل های بیست سی سال پیش نمی شود شهر را اداره کرد و مردم باید کمک کنند و طرح های خلاقانه بدهند و مدیران باید بپذیرند و این طرح ها را قبول کنند. این شهر به تصمیمات خلاقانه و اقدامات خلاقانه برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی احتیاج دارد.
نقیب خاطرنشان کرد: سومین طرح هم طرح شهریار است که ایده بسیار خوبی است از مشارکت شهروندان است. طی این طرح قرار است اجتماعات و گروه هایی که در حوزه های مختلف فعالیت می کنند حول یک منفعت اجتماعی حرکت کنند. تمامی گروه ها و بخش ها و انجمن ها که می توانند کمک کنند حول یک محور اجتماعی کنار هم قرار می گیرند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی در پایان گفت: حتما باید این طرح ها را به دل شهر برده و مردم را وارد این کارگروه ها کنیم. ما در سازمان خدمات و مشارکت های اجتماعی باید کمترین تصدی گری و بیشترین تسهیل گری را داشته باشیم.
https://simayeeghtesadi.ir/?p=92144