- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 18 دسامبر 2024
- کد خبر 92741
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سیمای اقتصادی ، مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی محیط زیست، صبح امروز – ۲۸ آذر ۱۴۰۳- با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، پرویز سروری و مهدی پیرهادی از اعضای شورای شهر تهران، عباس تقدسینژاد مدیرعامل شرکت نمایشگاهی بینالمللی شهر آفتاب، محمدصابر باغخانیپور مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، محسن قضاتلو سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری و تنی چند از مدیران شهری در محل نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب برگزار شد.
محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه گفت: معمولا برگزاری این رویدادهای علمی و تخصصی دلایل مختلفی دارد که بخشی از آن به بازاریابی بر می گردد که البته مقصود بحث و سخنانم نیست. این نمایشگاه در یک زمینه چالشی، رویدادی برای پرداختن به مهمترین چالش هایی است که امروزه بشریت با آن روبرو است. چالشی که اگر یک کشور یا مجموعه یا منطقه بخواهد به تنهایی با آن برخورد کند، موفق نخواهد بود و به یک همگرایی در زمینه محیط زیست نیاز دارد.
وی با بیان اینکه دستاوردهای علمی، نوآورانه و فناورانه و در عین حال آسیب هایی که به سرمایه آیندگان زده شده در این نمایشگاه مطرح می شود، افزود: تشکر می کنم که این نمایشگاه از ابتدا به عنوان یک رویداد تخصصی مطرح شده تا بتوانیم تجارب بخش ها و کشورهای مختلف را داشته باشیم و به کمک هم یگ گام به سمت جلو در حوزه محیط زیست برداریم.
عارف با اشاره به اینکه محیط زیست یک فرایند همگرا است که دو قطب و مولفه های فراوان دارد و در واقع یک قطب مربوط به نابودی محیط زیست برمیگردد و یک قطب سبز دارد، ادامه داد: اگر برآیند مولفه ها کمک به نابودی محیط زیست باشد پرونده آن مشخصاً به سمت نابودی می رود و قطب سبز آن امروز در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است.
معاون اول رییس جمهور با بیان این مطلب که کشورهای مدعی محیط زیست سبز، کشورهایی هستند که در عمل نابودی محیط زیست را دنبال می کنند و پروسه محیط زیست را پروسه ای یکپارچه نمی بینند، عنوان کرد: باید همه دنیا محیط زیست را یک فرآیند جامع مشترک و مشاع تلقی کنند. امروز هر اتفاق محیط زیستی در یک نقطه در سایر نقاط دنیا اثر گذار خواهد بود. امروز نمی توانید کشورهای جنوب را از میدان داری حذف کنید و بعد بخواهید مساله محیط زیست را حل کنید. با هم اندیشی های علمی و کارشناسی مانند برگزاری این نمایشگاه باید بپذیریم که نسبت به نسل های آینده بشریت مسئولیم و باید به دور از فضای سیاسی همگرایی های بین المللی داشته باشیم.
وی گفت: آلودگی هوا، فرسایش خاک، آلودگی آب، کاهش منابع آبی و تخریب سفره های زیر زمینی بحران هایی است که باید به آنها توجه کنیم. مثلا بیش از یک میلیون چاه آب غیرقانونی در کشور وجود دارد یا اینکه مدیریت پسماند یک مساله قدیمی در مدیریتهای بعد از انقلاب است که در سبز ترین استانها از جمله مازنداران نیز حل نشده است.
عارف بیان کرد: عدم جدیت در فرهنگسازی عمومی در بحث محیط زیست از مواردی است که وجود دارد و درباره این فرهنگسازی کار خاصی انجام نشده و تشکل های محیط زیستی را نتوانستیم نسبت به گذشته فعالتر کنیم.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: کشور ما در شاخص عملکرد زیست محیطی از بین ۱۸۰ کشور، رتبه ۱۳۳ را به خود اختصاص داده و باید تلاش کنیم در این زمینه ارتقاء پیدا کنیم. همچنین ۱۱ درصد از خاک کشورمان در معرض فرونشست است و امروز شاید بخشهای معدودی از آن با این بحران مواجه نیستند. ۴۳ درصد ظرفیت تالاب های کشور، در حال تبدیل به کانون های گردو غبار هستند.
وی یادآور شد: در بحث کیفیت هوا رتبه ۱۰۲ را در دنیا داریم و بحران جدی ما در آینده بحران آب خواهد بود. با کشاورزی غرقابی، ۸۱ درصد از آب را صرف کشاورزی می کنیم و در کشاورزی نیز به سمت کشت میوه هایی مثل هندوانه که آب زیادی در کشت آن مصرف میشود، میرویم.
عارف با بیان اینکه در شاخص سلامت زیستی رتبه ۹۸ را داریم، اظهار کرد: این شاخص ها گویای عملکرد ما است و مطمئنا با توجه به آن نمی توانیم این وضعیت و روند را ادامه دهیم و برای حل این مشکلات به یک عزم ملی نیاز داریم و معتقدیم این معضلات حلشدنی است.
به گفته عارف؛ توزیع جمعیت به صورت یکنواخت بر اساس منابع، توسعه پایدار و همکاری های بینالمللی از مواردی است که به حل مسائل زیست محیطی کمک می کند.
نمیتوان در مورد موضوعات زیستمحیطی با پردهپوشی برخورد کرد
همچنین شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ابتدای این مراسم اظهار کرد: موضوعات زیست محیطی موضوعاتی نیستند که بتوان با پرده پوشی با آن برخورد کرد. آلودگی هوا، کاهش منابع آب، معضل پسماند، فرسایش خاک، فرونشست زمین و معضلات دیگر پیش روی ما قرار دارد و بر اساس اصل پنجاهم قانون اساسی، حفاظت محیط زیست وظیفه ای همگانی است. آنچه از این اصل بر می آید تکلیفی است که بر دوش همگان نهاده شده و دولت و دستگاه های زیرمجموعه آن نیز وظیفه ای خطیر تر در حفظ محیط زیست بر عهده دارند.
وی افزود: متفکران، مشکلات محیط زیستی را ناشی از فعالیت های ناپایدار اقتصادی با هدف کسب منافع کوتاهمدت می دانند. استفاده از سوخت های فسیلی، وقایع جدی متعددی را در جای جای کره زمین رقم زده و بحران اقلیمی یکی از معضلات در این حوزه است.
انصاری ادامه داد: در مواردی کشور ما به دلیل موقعیت جغرافیایی آسیب های عمیق تری را تجریه کرده و سازمان محیط زیست وظیفه دارد محیط زیست را با سمت شرایط پایداری سوق دهد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: بیست دومین نمایشگاه محیط زیست از امروز تا شنبه- یکم دیماه- فرصتی برای ارائه راهکارهای پایدار برای حفظ محیط زیست و معرفی توانمندی ها و دستاوردهای صنایع استانها و تبادل نظر اندیشمندان و فعالان این حوزه است.
وی گفت: ۷۰ تشکل محیط زیستی، شهرداریهای پنج کلان شهر و تشکل های یونسکو و مجمع شهرداران آسیایی در این نمایشگاه حضور دارند و بیش از ۱۰۰ رویداد جانبی با موضوعات محیط زیستی در این نمایشگاه برگزار میشود.