×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : یکشنبه, ۲ دی , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Sunday, 22 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 56 خبر
سهم ۴۵درصدی صنعت پالایش در شکوفایی اقتصادی حوزه نفت در برنامه هفتم توسعه کشور

 

 

به گزارش سیمای اقتصادی ، این نمایشگاه در راستای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه “بخش خصوصی ما قادر است کشور را به آن چیزی که مطلوب برنامه پنج ساله هفتم است، یعنی رشد اقتصادی ۸درصد برساند” برگزار شد.

 

شرکت های پالایش نفت به عنوان یکی از بخش‌های خصوصی فعال کشور، در این نمایشگاه حضور یافتند و در گزارشی جامع به رئیس جمهوری به بیان دستاوردها، توانمندی‌ها و چالش‌های این صنعت پرداختند.

 

طی بازدید مسعود پزشکیان رئیس جمهور از غرفه شرکت‌های پالایش نفت خصوصی مطرح شد که در حال حاضر، پالایشگاه‌های فعال در کشور، روزانه حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی را فرآورش می‌کنند. این پالایشگاه‌ها حدود ۵۰ نوع محصول مختلف تولید می‌کنند و با وجود این توانمندی‌ها در صنعت پالایش نفت کشور، چالش‌هایی هم پیش روی این صنعت قرار دارد که جهت رفع آن به جد نیازمند کمک های دولت محترم در رفع موانع و بازگشایی مسیر جهت توسعه و پیشرفت می باشند.

 

یکی از اصلی‌ترین مسائلی که در گزارش پالایشگاه‌ها به آن پرداخته شد، ناترازی سوخت در کشور بود. آینده پژوهی صورت گرفته نشان می دهد که اگر این روند ادامه پیدا کند، کشور تا پایان برنامه توسعه هفتم مجبور به پرداخت ۶۱ میلیارد یورو برای واردات سوخت خواهد بود. این چالش می‌تواند با ادامه وضعیت فعلی برای کشور مشکلات اقتصادی زیادی تحمیل کند.

 

 

برای رفع این چالش‌ها و به منظور تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت کشور، پالایشگاه‌ها چشم‌اندازی برای آینده صنعت پالایش نفت کشور ترسیم نمودند. این چشم‌انداز در صدد “خلق آینده ای پایدار، بهره ور و ارزش افزا با عینیت بخشی به ۴۵درصد از سهم رشد حوزه نفت در تحقق رشد ۸درصدی اقتصادی از طریق سرمایه گذاری ۷/۱۸ میلیارد یورویی با تکیه بر توان صنعت پالایش نفت خصوصی کشور در قالب ۱۸ طرح ارتقاء کمی و کیفی پالایشگاه‌های نفت خصوصی و دستیابی به رفع کامل ناترازی سوخت کشور و توسعه زنجیره ارزش” می باشد.

 

در ادامه این گزارش، حاشیه سود پایین پالایشگاه‌ها، ناکارآمدی دستورالعمل قیمت گذاری نرخ خوراک و فرآورده ها، مشکلات نقدینگی، مشکلات اخذ مجوز محیط زیست، وجود مشکلات ترخیص کالا از گمرک، تامین پایدار خوراک برای مینی ریفاینری ها و مشکلات تامین مالی (فاینانس) و ارائه ضمانت نامه های دولتی برای آن، از دیگر مشکلات صنعت پالایش نفت کشور بیان گردید که از موانع اصلی تحقق چشم انداز، اجرا و پیشرفت پروژه‌های توسعه‌ای در صنعت پالایش نفت می باشند.

 

این در حالی است که در صورت تحقق این چشم انداز در افق ۱۴۰۷ (پایان برنامه هفتم پیشرفت) نه تنها ناترازی سوخت مرتفع میگردد که علاوه برآن کشور می‌تواند به صادرکننده بنزین و گازوئیل تبدیل شده و مشکلاتی نظیر نفت کوره پالایشگاه‌ها را حل کند. همچنین این پروژه‌ها به توسعه زنجیره ارزش در صنعت نفت و پتروشیمی کشور کمک خواهند کرد و محصولات پتروشیمی و صنایع وابسته به آن‌ها به طور پایدار تأمین خواهند شد. این اقدامات می‌توانند باعث ارتقا فناوری صنعت پالایش نفت، پایداری در تولید و شکوفایی در اقتصاد کشور شوند و در راستای دستیابی به اهداف برنامه هفتم پیشرفت کشور به معنای واقعی کلمه اثربخش باشند.

 

مدیران عامل شرکت های پالایشی در ادامه گزارش خود به ریاست محترم جمهوری خاطرنشان ساختند: چشم‌انداز ارائه‌شده در این نمایشگاه به‌خوبی نشان می دهد که با توجه به توانمندی‌های موجود در صنعت پالایش نفت کشور و همچنین با اجرای پروژه‌های پیش‌بینی‌شده، می‌توان چالش‌های موجود کشور را برطرف و به رشد پایدار و توسعه اقتصادی کمک کرد. این در حالی است که ۱۸.۷ میلیارد دلار در نظر گرفته شده برای پروژه‌های توسعه‌ای بسیار کمتر از نیاز ۶۱ میلیارد دلاری برای واردات سوخت خواهد بود و اجرای این طرح‌ها بدون شک آینده‌ای روشن را برای کشور به همراه خواهد داشت.

 

 

در پایان ضمن تسلیم یک نسخه کامل از گزارش”  بررسی وضعیت طرح های پالایش نفت کشور در جهت رفع ناترازی و تحقق سهم نرخ رشد ۸ درصدی ” ؛ به ریاست محترم جمهور، پیشنهاد گردید برای رفع چالش ها و موانع فراروی صنعت پالایش نفت، دولت محترم با تشکیل کارگروه متشکل از نمایندگان پالایشگاه ها، انجمن صنفی و بخش های مرتبط دولت نسبت به بررسی و رفع موانع اقدام نموده تا سهم پالایشگاه ها در تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه مطابق با آن چه که بیان گردید حاصل گردد که با استقبال و موافقت رئیس جمهور واقع گردید و انجمن صنفی مسئولیت پیگیری آن را عهده دار شد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.