- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 14 ژوئن 2019
- کد خبر 3130
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سیمای اقتصادی، روند معاملاتی طلا، سکه و حتی ارزها در هفتهای که سپری شد، نزولی و تا حدودی معقول به نظر میرسد؛ به نحوی که حتی با تنشهای تجاری آمریکا با کشورهای مهم دنیا از جمله چین و افزایش نرخ جهانی طلا در بازارها، قیمت سکه در ایران کاهش پیدا کرد.
اونس جهانی طلا در هفتهای که گذشت از نرخ یک هزار و ۳۱۴ دلار به یک باره به سمت عدد یک هزار و ۳۴۴ دلاری جهش پیدا کرد، بسیاری از کارشناسان بین المللی در حوزه طلا این جهش قیمتی را مستقیما به تنش تجاری آمریکا با چین و کشورهای مبدا تجارتش قلم داد میکنند.
اما نکته قابل تاملی که در بازارهای ارز، سکه و طلای کشور حاکم است، روند نزولی و همچنین ثبات در معاملات است. به نحوی که کشتی آرای رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف کشور و محمدولی رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر با تایید تخلیه حباب قیمتی طلا به علت مدیریت بازار ارز، این روند را ادامه دار پیش بینی میکنند.
محمد کشتی آرای، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف کشور اظهار کرد: هفتهای که گذشت، علی رغم افزایش نرخ جهانی طلا، بازارهای کشور شاهد کاهش ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومانی قیمت سکه بودند هر چند همچنان این حباب قیمتی وجود دارد.
وی در ادامه گفت: منظور متخصصان طلا و جواهر و سایر بازارها از حباب قیمتی، نرخ کاذبی است که خارج از منطق اقتصادی بر بازارها به علت عدم توازن عرضه و تقاضا حاکم میشود.
کشتی آرای در ادامه بیان کرد: هرگاه بانک مرکزی به مدیریت و نظارت جدی در بازار ارز و خروج دلالان ارزی از این بازار دقت نظر داشته باشد، بازار سکه و سایر بازارها نیز تحت تاثیر قرار گرفته و شاهد نوسانات میشوند.
این مقام مسئول با اشاره به کاهش میزان تقاضا در بازار طلا، گفت: در ماه رمضان و حتی یک ماه بعد از آن، ما شاهد افزایش فروشندگان طلا و کاهش خریداران این کالا بودیم که همین موضوع نیز یکی از عوامل کاهش نرخ طلا است.
کشتی آرای در پایان برای پیش بینی قیمت مسکوکات در هفته های آینده، گفت: انتظار ما از بازار، ادامه روند کاهش نرخ ارز و به تبع آن کاهش نرخ طلاست، هرچند شاید در این بین نوساناتی هم در انتظار بازارها باشد که کاملا طبیعی است. مهم ایجاد ثبات در بازار سکه و طلا بود که خوشبختانه درصد بالایی از آن محقق شده است.
https://simayeeghtesadi.ir/?p=3130