- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 10 جولای 2019
- کد خبر 3816
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سیمای اقتصادی، حجتالله بیرانوند سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۲ (استان لرستان) امروز در حاشیه بازدید خبرنگاران از مراحل خرید تضمینی گندم اظهار کرد: استان لرستانی استانی چهار فصلی بوده که دارای دمایی متفاوت در مناطق مختلف خود است و در حوزه تولید محصولات کشاورزی علاوه بر نیاز خود بخشی از نیاز سایر استانها را تامین میکند.
وی افزود: استان با وجود داشتن ۱۲ تا ۱۳ میلیارد متر مکعب آب به دلیل وجود شیب و کوهستانی بودن اراضی کشاورزی عمده زراعت در این استان لرستان به صورت دیم انجام میشود به طوری که ۱۹۵ هزار هکتار از اراضی مادین و حدود ۵۰ هزار هکتار آن آبی است.
بیرانوند با بیان اینکه در حوزه خرید دانههای روغنی نیز ورود کردهایم گفت: سال گذشته ۳۳۰۷ تن دانه روغنی کلزا خریداری شد که پیشبینی میشود این رقم در سالجاری به ۴ هزار تن برسد.
وی اظهار داشت: الیگودرز در استان لرستان اولین کارخانه آرد کشور است و کارخانههای مجهزی در استان وجود دارد به طوری که محصولات آنها به کشورهای آسیای میانه و عراق صادر میشود.
بیرانوند تاکید کرد: صادرات آرد به صورت موقت بوده و با واردات گندم آرد استحصالی را به سایر استانها صادر میکنیم.
سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۲ (استان لرستان) در خصوص وضعیت کیفی گندم تولید شده در استان گفت: میزان سنزدگی در استان میل به صفر داشته یعنی ۱۷ صدم درصد است این در حالی است که در سنوات گذشته لرستان کانون سن بوده بوده است.
وی با بیان اینکه سالانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن گندم در استان لرستان مصرف میشود گفت: مابقی گندم تولیدی استان براساس برنامههای حمل به سایر استانها منتقل میشود.
وی افزود: در آینده میتوان خرید تضمینی گندم و مقایسه آن با سال گذشته راداشت.
بنابراین گزارش میزان خرید تضمینی گندم کشور در سالجاری در مقایسه با آمار سال گذشته حدود ۵ درصد کاهش یافته است.
بیرانوند در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: تا به امروز ۹۱ هزار تن گندم کشاورزان به صورت خرید تضمینی جمعآوری شده است؛ در منطقه پلدختر که شاهد وقوع حادثه سیل نیز بودیم ۵ هزار تن افزایش خرید تضمینی داشتیم و میزان آن از ۱۱ هزار تن سال قبل به ۱۶ هزار تن رسیده است.
سرپرست شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه ۱۲ (استان لرستان) یادآور شد: در صورتی که در اردیبهشتماه نیز یک بارش دیگر داشتیم قطعا میزان خرید تضمینی ما بیشتر از ۵۰۰ هزار تن بود، اما بارندگیهای بهاره به اندازه کافی در استان شاهد نبودیم.
وی در ارتباط با خسارت سیل به مزارع گندم استان گفت: بخش عمده خسارت سیل در این بخش مربوط به خود اراضی است به طوری که سیل میلیونها تن خاک حاصلخیز استان را با خود برد و به پشت سدهای (مخازن سدها) استان خوزستان ریخت.
وی افزود: این خاک طی میلیونها سال ایجاد شده بود که سیل یک روزه آن را از بین برد؛ در صورتی که بررسی شود ارزش خسارت سیل در بخش خاک قابل اندازهگیری نیست.
این مقام مسئول در ارتباط با وضعیت قاچاق گندم گفت: میزان قاچاق گندم در استان قابل توجه نیست اما با توجه به اینکه قیمت جو افزایش یافته و از طرفی تعداد جمعیت دامی استان زیاد است (۶ میلیون راس دام) هست بخشی از گندم به جای جو در دامداریها مصرف میشود.
بیرانوند گفت: با توجه به دستورالعمل مقابله با قاچاق گندم که در اختیار نیروی انتظامی قرار گرفته است حجم قاچاق احتمالی گندم قابل ملاحظه نیست.