×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : جمعه, ۳۰ شهریور , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Friday, 20 September , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

به گزارش “سیمای اقتصادی” دکتر اسحاق جهانگیری، صبح دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی بیمه سلامت در مرکز همایش های صدا و سیما، افزود: کشتار دانش آموزان در روز ۱۳ آبان سال ۵۷ در اوج روزهای انقلاب اسلامی به دستور آمریکایی ها بود. آنها فکر می کردند در ماههای آخر با خشونت بیشتر می توانند مانع پیروزی انقلاب شوند و در ۱۳ آبان سال ۵۸ دانشجویان لانه جاسوسی را اشتغال کردند و این حرکت تاثیرگذاری بود که اتفاق افتاد.

وی گفت: در ۱۳ آبان سال ۹۷ که ترامپ دستور بازگشت خیل شدید تحریم های آمریکا علیه ملت ایران را داد امروز یکسال از آن زمان می گذرد و این نشان دهنده این است که برای آمریکایی هم ۱۳ آبان مهم بوده و سعی کردند تحریم های جدید را طوری پیاده کنند که مقابله با ۱۳ آبان باشد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مجلس روز ۱۳ آبان را برای ما روز ملی مبارزه با استکبار اعلام کرده که این روز، روز استقلال طلبی ملت ایران است.

جهانگیری با اشاره به طرح پوشش اجباری بیمه همگانی گفت: این موضوع اتفاق مهمی است که همه ملت ایران باید به آن توجه کنند و یکی از مهمترین رسالت های انبیا، اولیا و ائمه و یکی از آرمانهای انقلاب اسلامی، امام و رهبر، استقلال عدالت در کشور است و هیچ آرمانی برای ما مهمتر از اجرای عدالت نیست و توسعه بدون عدالت، توسعه نیست و منجر به پیشرفت نخواهد شد.

وی افزود: نقش توسعه وقتی بیشتر می‌شود که همراه با عدالت باشد و عدالت به معنی فراهم شدن فرصت های برابر در زمینه های مختلف آموزشی، سیاسی و اجتماعی و سلامت برای مردم است.

معاون اول رئیس جمهور گفت: همه مردم باید از فرصت سیاسی برابر برخوردار باشند و نباید عده ای پشت فیلترها بمانند و عده ای بدون شایستگی مدارج را طی کنند. و عدالت سیاسی به این معنی است که فرصت سیاسی برابر برای آحاد مردم ایجاد شود.

وی به فرصت برابر در اشتغال نیز اشاره کرد و افزود: نقطه برجسته فرصت برابر در اجتماع سلامت است و مردم باید احساس کنند که از فرصت برابر برخوردار هستند و دغدغه ای برای سلامت نداشته باشند. و در روزهای سخت، دولت، کشور و حکومت شرایطی ایجاد کرده که می تواند آنها را پشتیبانی کند.

جهانگیری ادامه داد: تجربه موفق در تمام مسائل مانند سیل، حوادث، آتش سوزی و … استقرار نظام بیمه ای است و جامعه ای نمی تواند ادعای سلامت کند و بعد بگوید که در هنگام بیماری کاری نکرده است. به همین دلیل بیمه سلامت شکل گرفته و رکن مرکز اصلی نظام بیمه ای در دنیا است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: پوشش اجباری بیمه سلامت که از امروز آغاز شده با پیگیری وزارت بهداشت، بیمه سلامت، وزارت رفاه، تامین اجتماعی و … انجام شده و باید در جهت اطلاع رسانی با مردم، همه بخصوص صدا و سیما کمک کنند تا در این زمینه موفق شویم.

وی با اشاره به اینکه موضوع سلامت اصلی ترین موضوع دولت تدبیر و امید بوده، گفت: در سال ۹۲ که تحریم بودیم اجازه صادرات روزی یک میلیون بشکه به ما داده شد و در بین اولویت های کشور، سلامت و طرح تحول در دستور کار قرار گرفت.
جهانگیری با اشاره اینکه در طرح تحول سلامت باید اصلاحاتی در هزینه ها ایجاد می شد که خوشبختانه دکتر نمکی هم طرح تحول را باور دارند و هم آن را اجرا می کنند. که البته تامین اجتماعی و بیمه سلامت نیز مکمل کار شدند تا پیشرفتی در آن ایجاد شود.

وی گفت: امروز بدون تردید از نظر بودجه ای، دولت در سخت ترین شرایط خود قرار دارد و آمریکا یک سال بعد از تحریم خواست اقتصاد ایران را فروپاشی کند که این اتفاق رخ نداد بطوری که امروز تورم کاهش، رشد اقتصادی مثبت و وضعیت اقتصاد ما نیز بهتر شده است.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در تابستان امسال در مقایسه با سال گذشته در ایجاد شغل اتفاق خوبی رخ داد به طوری که ۸۴۰ هزار شغل جدید ایجاد شده است که نشان دهنده این است که ثبات خوب در اقتصاد کشور حاکم شده است.

وی گفت: البته وضع معیشت مردم همچنان یکی از دغدغه های اصلی ما است و در بودجه کشور نیازمند این هستیم که منابع جدیدی را ایجاد کنیم و همچنین صرفه جویی در هزینه های دستگاههای دولتی نیز می تواند تاثیرگذار باشد.
وی افزود: از سوی دولت اعلام می کنم که بخش سلامت به عنوان مهمترین دغدغه زندگی مردم قرار نیست از اولویت خارج شود و اطمینان می دهیم که همچنان مسئله سلامت دغدغه اصلی است و دولت بدنبال این است که طرح تحول با اصلاحاتی که صورت گرفته به خوبی پیش ببرد و همچنین منابع بیمه سلامت نیز باید تامین شود تا آنها بتوانند مطالبات مراکز طرف قرارداد خود را پرداخت کنند.

جهانگیری گفت: به گفته سالاری مدیر سازمان تامین اجتماعی در ۴ ماه به اندازه ۷ ماه مطالبات مراکز طرف قرارداد از سوی آنها پرداخت شده است. و میزان پرداختی دولت به بخش درمان نیز باید سرعت بیشتری بگیرد.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: در سال ۹۳، ۱۰ میلیون نفر در طرح بیمه همگانی ثبت نام کردند که به دلیل همپوشانی ها تعدادی حذف و همچنین افراد متمکن نیز حذف شدند و در طرح پوشش اجباری بیمه سلامت که امروز آغاز شده قرار است طبقات ضعیف پوشش اجباری داشته باشند و آنهایی که کمتر از ۴۰ درصد حداقل حقوق درآمد دارند دولت صد درصد بیمه آنها را پرداخت کند و همه ایرانیان فاقد بیمه تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.

وی همچنین در مورد الکترونیکی کردن پرونده سلامت نیز گفت: این اقدام بیمه سلامت اقدام مثبتی است که باعث کم شدن هزینه ها می‌شود.
جهانگیری ادامه داد: امروز جامعه پزشکی و فرهنگیان بالاترین درصد اعتماد را در میان مردم دارند و جزو گروههای مرجع هستند و درست نیست اگر یک پزشک مالیات نداد طوری رفتار شود که جامعه پزشکی احساس شود به آنها بی احترامی شده است و ما مالیات خود را می گیریم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۷ درصد دارو در کشور تولید می‌شود، افزود: این اقدام بزرگی است و در شرایط یکه با محدودیت ارزی مواجه بودیم به مردم اطمینان دهیم که با بحران روبرو نخواهند شد. اینکه گفته می‌شود ذخیره دارو و ارز برای چند ماه کار درستی نیست، اشتباه بوده چرا که آینده نگری با مدیریت حکم می کند که در موقع مناسب تصمیمات خوب و قابل قبول گرفته شود تا مردم دچار مشکل نشوند و چند ماه قبل تحریم در برخی کالاهای کشور برای بیش از یک سال کالا وارد کردیم تا مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

وزیر بهداشت خبر داد؛ تولید داروهای با کیفیت داخلی با یک‌ پنجم قیمت
وزیر بهداشت نیز در این مراسم با اشاره به اینکه هر ماه یک یا دو خط دارویی جدید راه‌اندازی می‌شود، گفت: با تولید داروهای داخلی، توانستیم داروهای با کیفیت را با یک‌ پنجم قیمت تولید کنیم.
دکتر سعید نمکی، افزود: در سال‌های بعد از انقلاب، دستاوردهای قابل توجهی در عرصه نظام سلامت داشتیم که در مقایسه با گذشته بسیار چشمگیر بوده است.
وی به توسعه زیرساخت‌های مراقبت‌های بهداشتی اولیه اشاره کرد و گفت: توسعه زیرساخت‌های مراقبتی باعث شد با کاهش مرگ و میر کودکان، زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر روبرو شویم. همچنین افزایش امید به زندگی و توسعه زیرساخت‌های نظام سلامت را نیز در پی داشتیم.
وزیر بهداشت، افزود: یکی از دوره‌های طلایی پس از انقلاب در نظام سلامت، دوره ریاست دکتر روحانی بود چون توجهی که این دولت به بحث سلامت کرد، برنامه‌هایی مانند طرح تحول سلامت، توجه به مناطق کمتر برخوردار، کاهش پرداخت از جیب بیمار، رسیدگی به بیماران خاص و پوشش بیمه همگانی بود.
به گفته نمکی، اگرچه این برنامه‌ها در برخی موارد با نواقصی همراه بود اما کار عظیمی انجام شده است.
وی در مورد پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی نیز گفت: در کشورهای موفق دنیا برای بیمه همگانی برنامه‌هایی دارند که یکی از آنها این است که از «از دارا بگیر و خرج ندار کن، از جوان بگیر و خرج پیر کن و در زمان سلامت، هزینه بگیر تا خرج بیمار کنی» و ما توانستیم با توجه به این سه مؤلفه، امروز طرح پوشش اجباری بیمه سلامت همگانی را اجرایی کنیم؛ به طوری که ۸ تا ۹ میلیون نفر که بیمه نیستند، تحت پوشش قرار گیرند.
وزیر بهداشت تأکید کرد: باید ببینیم چگونه عمل کنیم تا اقتصاد نظام سلامت به گونه‌ای پیش برود که زیر آوار هزینه‌های سنگین بی‌مورد لِه نشویم.
نمکی ادامه داد: در طرح تحول سلامت، اولین کاستی که وجود داشت، نپرداختن به بحث اقتصاد سلامت بود که پس از آمدن به وزارت بهداشت، اولین کار در این راستا، تهیه و استقرار پرونده سلامت، پزشک خانواده و موارد دیگر بود، در این راستا اقداماتی انجام دادیم به طوری که توانستیم سیستم پرونده الکترونیک سلامت را مستقر کنیم؛ چنین اقدامی با همت همکاران و پیگیری مستمر آنها در مدت چهار ماه این سیستم مستقر شد که یک کار جهادی بود.
وی تصریح کرد: از این راه توانستیم به نسخه‌نویسی الکترونیکی نیز برسیم و امروز زیرساخت‌های بسیار مقتدری در سیستم اطلاعات نظام سلامت کشور با همین پروژه الکترونیک سلامت داریم و تمامی این اقدامات باعث شد تا گزند هزینه‌خیزی نظام سلامت خود را برهانیم.
وزیر بهداشت گفت: اقدام دیگری که انجام شد، بررسی وزن هر پدیده، فعالیت و خدمت در هزینه‌های نظام سلامت است به طوری که توانستیم ۶۰۰ خدمت پر هزینه را شناسایی و برای آن دستورالعملی بنویسیم و خدمات دیگر را نیز به مرور در دستور کار قرار خواهیم داد.
نمکی به موضوع دارو نیز اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از پرهزینه‌ترین موضوعات در نظام سلامت، بحث دارو است به طوری که یک‌دوم تولید خالص ملی مربوط به دارو است در حالی‌که در کشورهای دیگر حدود ۰.۶ است و برای رفع این مشکل نیز اقداماتی انجام شد که اولین گام، رفتن به سمت تولید داخلی دارو بود چرا که سال گذشته سه درصد از داروهای وارداتی، ۳۰ درصد از منابع ارزی داخلی دارو را بلعیده بود به همین دلیل اجازه ندادیم داروهایی که در داخل تولید می‌شوند، دیگر وارد شوند و توانستیم سهم ۱.۲ به ۰.۶ تا ۰.۷ برسانیم و داروهای با کیفیت و با یک‌پنجم قیمت تولید کنیم، همچنین هر ماه یک یا دو خط دارویی جدید راه‌اندازی می‌کنیم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در گذشته بعضی از فرآورده‌ها را یک هفته، ۱۵ روز یا در بهترین حالت در یک ماه ذخیره می‌کردیم که در حال حاضر با پیگیری‌ها و همکاری بانک مرکزی، می‌توانیم بگوییم که هیچ داروخانه‌ای نیست که تا تیرماه آینده با مشکل روبرو شود و هیچ اتاق عملی وجود ندارد که به دلیل تجهیزات، به تعطیلی کشیده شود.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت خبر داد: اجرای نسخه‌پیچی الکترونیکی در تمام داروخانه های کشور
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز با اشاره به اینکه درسازمان تأمین اجتماعی ۲.۳ میلیون نفر رفع همپوشانی بیمه ای داشتیم، گفت: تا پایان آبان نسخه پیچی الکترونیک در تمام داروخانه های کشوراجرایی می شود.

طاهر موهبتی اظهار داشت: سال گذشته با مشکلات زیادی در خصوص عدم توازن منابع و مصارف بیمه ها مواجه بودیم و همچنین با ۶ هزار میلیارد تومان زیان انباشته در سال ۹۶ روبرو بودیم اما امروز با تلاش های صورت گرفته و همراهی وزیر بهداشت، گام های خوبی صورت گرفته، به طوری که با هدفمند کردن بیمه رایگان به سمت گروه های نیازمند با یک استراتژی و رویکرد جدید توانستیم بار مراجعه را ۴۴ درصد و هزینه ها را ۲۲ درصد کاهش دهیم.
وی افزود: توسعه بیمه ایرانیان که در حال حاضر تعداد آنها با افزایش ۵۰ درصدی به ۷۰۰ هزار رسیده رفع همپوشانی بین سازمان های بیمه ای و جلوگیری از ایجاد همپوشانی های جدید، اجرای راهنماهای بالینی و… و. از جمله اقداماتی بوده که صورت گرفته است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با اشاره به اینکه دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر فقط با تأمین اجتماعی رفع همپوشانی انجام شده است، تصریح کرد: در گذشته رتبه اول سونوگرافی دوران بارداری را داشتیم که امروز به رتبه ۶ کاهش پیدا کرده، همچنین توانستیم در ایجاد سازمان الکترونیک بیمه، گام های موثری برداریم و نسخه الکترونیک را در ۲۳۵ شهر اجرایی کنیم.

موهبتی اظهار داشت: براساس قول وزیر بهداشت تا پایان آبان ماه زیرساخت نسخه پیچی الکترونیک در تمامی داروخانه های کشور فراهم می شود. همچنین رسیدگی به اسناد الکترونیک نیز در ۴۴۰ بیمارستان در حال اجرا است.
وی با اشاره به اینکه خط قرمز ما محرومان هستند، خاطرنشان کرد: ارائه خدمت به نیازمندان و محرومان اهداف اصلی ماست و امسال برای اولین بار هزینه های نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است در حالی که سالانه با ۴۴ درصد افزایش روبرو بودیم و همچنین زیان انباشته ما ۵۰ درصد کاهش یافت و با کمترین آسیب توانستیم بحران را پشت سر بگذاریم.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت از آغاز پوشش اجباری بیمه سلامت خبر داد و گفت: در زمانی که محدودیت اعتباری داریم و معیشت مردم با مشکل مواجه است، پوشش اجباری پاسخی است برای صیانت از سختی های مردم و همه سعی ما این است که از آسیب ها جلوگیری کنیم که این موضوع در ۲۴ سال گذشته بی سابقه بوده است.
وی تأکید کرد: با آئین نامه دولت در خصوص پوشش اجباری بیمه سلامت به جایگاه اصلی بیمه ها باز می گردیم. همچنین نگاه دکتر نمکی وزیر بهداشت درباره استقلال بیمه ها به گونه ای است که همانگونه که با تأمین اجتماعی رفتار می شود با ما نیز برخورد می شود. به طوری که به استقلال ما خدشه ای وارد نمی شود.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس؛ آخرین فردی که باید بگوید پول نداریم، وزیر بهداشت است
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با عنوان این مطلب که پول در کشور هست، گفت: آخرین فردی که باید بگوید پول نداریم، وزیر بهداشت است.
علی نوبخت با اشاره به مشکلاتی که مردم در مراجعه به بیمارستان ها داشته اند، افزود: در دهه شصت وزیر بهداشت وقت گفت که باید کار ماندگاری انجام دهیم و در آن زمان لایحه بیمه خدمات درمانی تهیه و به مجلس شورای اسلامی ارسال گردید و در سال ٧٣ قانون بیمه همگانی خدمات درمانی تصویب شد.
وی با تاکید بر اینکه در کشور پول هست، تصریح کرد: آخرین فردی که باید بگوید پول نداریم، وزیر بهداشت است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، به اجرای طرح تحول سلامت در آغاز ریاست جمهوری روحانی اشاره کرد و افزود: همان موقع با توجه به مشکلاتی که مردم در مراجعه به بیمارستان ها داشتند، گفتیم که باید سهم سلامت از تولید ناخالص ملی افزایش پیدا کند، اما اشتباهاتی صورت گرفت.
وی با بیان این مطلب که وزیر بهداشت قبلی زحمت کشید، گفت: در شرایطی هستیم که پرونده الکترونیکی سلامت با تلاش های وزیر بهداشت راه اندازی شده و تلاش می شود در شرایطی که تحریم ها پیش روی ما قرار دارد، برنامه های حوزه سلامت به خوبی پیش برود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.