- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 30 مه 2024
- کد خبر 71819
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش خبرگزاری برنا، امیرحسین انواری مدیر فضای مجازی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تحول در فضای اطلاعرسانی و ابزار خبرپراکنی در زمان حاضر، رسانههای مجازی را در خط اول سرعت نشر خبر و گستره وسیع مخاطب قرار داده است.
وی سیاست رسانهای وزارت جهادکشاورزی را بهرهبرداری مناسب از فضای مجازی در آگاهیبخشی عموم نسبت به اخبار، رویدادها و پیشرفتهای کشاورزی اعلام کرد و بر آموزش کاربران حوزه کشاورزی در استفاده به موقع از اطلاعیهها، اخبار و گزارشهای خبری کشاورزی در فضای مجازی تاکید کرد.
مدیر فضای مجازی وزارت جهادکشاورزی در عین حال گفت: البته تأکید بر لزوم استفاده از فضای مجازی برای انتقال اطلاعیهها و اخبار به معنی کتمان و رد تأثیرگذاری رسانههای سنتی و مکتوب نیست چرا که مثلاً در حوزه تحلیل محتوا کماکان رسانههای این حوزه نیز حرفی برای گفتن دارند اما در حوزه اخبار که یکی از پارامترهای مهم آن سرعت است فضای مجازی در حال حاضر حرف اول و آخر را میزند. در حقیقت میتوان از ظرفیت رسانههای سنتی و مکتوب نیز در جای خود سود برد.
انواری با یادآوری این نکته که برخی از اخبار کشاورزی منتشر شده در سکوهای مجازی، مربوط به اطلاعیههای هشدار دهنده هواشناسی و آموزش و ترویج اقدامات حفاظتی در پیشگیری از بیماریهای دامی و نباتی است، افزود: سرعت و زمان انتشار و دربرگیری تعداد زیاد مخاطب در این گونه موارد از اهمیت بالایی برخوردار است و این ویژگی در فضای مجازی بیش از سایر رسانهها، در دسترس است.
وی افزود: در همین راستا در مدت زمانی که فعالیت داشتیم این سرعت اطلاع رسانی در بسیاری از اوقات توانسته مانع بروز حادثهای تلخ و یا بحرانی شود؛ برای مثال اگر چنین فضایی در اختیار نبود و یا از ظرفیت آن سود نمی بردیم قطعاً دچار خسرانهایی زیادی در مبارزه با آفات و بیماریها در مزارع میشدیم.
مدیر فضای مجازی وزارت جهاد کشاورزی مدیریت جَو روانی بازار محصولات کشاورزی در بروز شایعات و انتشار اخبار موثق در اطمینان بخشی به مردم را از دیگر کارکردهای فضای مجازی برشمرد.
وی در همین راستا افزود: باید اذعان کرد که توسعه فضای مجازی در کشورمان دو وجهی است؛ یعنی هم میتواند سودمند باشد و هم مضر. بخش سودمند آن به اطلاعرسانی سریع و به موقع است اما بخش مضر آن مربوط به انتشار شایعاتی است که میتواند جو جامعه را مسموم کند. حضور به موقع، رصد لحظهای و اطلاعرسانی سریع باعث میشود آن بخش مضر فضای مجازی نیز به نحو احسن مدیریت شود.
انواری تصریح کرد: در بخش مدیریت فضای مجازی وزارت جهادکشاورزی توانستیم با توجه به همان سه شاخص تا حدود بسیاری، مقابل بازار داغ شایعات بایستیم و اجازه ندهیم مخاطبان وزارت جهادکشاورزی و مردم تحت تاثیر شایعاتی قرار گیرند که پایه و اساسی ندارد.
انواری توسعه سکوهای مجازی وطنی را در کشور از ضرورتهای دنیای ارتباطی و اطلاعاتی کنونی دانست و سرعت بالا در انتقال مفاهیم و محتوای خبری را اقتضای فضای مجازی و تأثیر جهانی بر افکار عمومی خواند.
مدیرفضای مجازی وزارت جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: از زمانی که سکوهای مجازی وطنی در کشورمان شروع به فعالیت کردهاند پیشرفت چشمگیر و خوبی داشتهاند و اتفاقاً در برخی زمینهها نیز توانستهاند به رقابت با مشابه خارجی خود بپردازند اما به هر حال لازم است کماکان به بحث ارتقای این سکوها توجه جدی شود. یعنی همانطور که مدلهای خارجی این سکوها مدام در حال افزایش قابلیتها و کیفیت خود هستند لازم است نمونههای داخلی ساکن نباشند و آنقدر پیشرفت کنند که خود به خود بازار مدلهای مشابه خارجی کساد شده و از بین برود.
https://simayeeghtesadi.ir/?p=71819