گروه : اقتصادی / نفت و انرژی
- نویسنده : سیمای اقتصادی
- 09 ژوئن 2024
- کد خبر 72640
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش روابط عمومی ساتبا، اعلام ظرفیت و شاخص های انرژی های تجدیدپذیر کشور در اردیبهشت ۱۴۰۳ از سوی دفتر برنامه ریزی و تنظیم مقررات ساتبا، نشان می دهد که، ظرفیت نصب شده تجدیدپذیر در کشور تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ ، ۱۱۹۲.۴۰ مگاوات بوده است و در این میان استان قزوین با ۱۷۰.۹۵ مگاوات، کرمان با ۱۳۸.۳۴ مگاوات، یزد با ۱۰۵.۶۰ مگاوات، استان فارس با ۹۹.۳۳ مگاوات و خراسان رضوی با ۸۶.۲ مگاوات بیشترین سهم را در ساخت نیروگاه های تجدیدپذیر داشته اند.
۱۷۳ نیروگاه های تجدیدپذیر در حال بهره برداری در کشور وجود دارد که در استان های کشور پراکنده شده اند؛ بیشترین سهم ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ با ۴۳ درصد به نیروگاه های خورشیدی و ۳۱ درصد به نیروگاه های بادی اختصاص داشته است.
بیشترین سهم انواع نیروگاه ها از ۱۱۹۲.۳۹ مگاوات برق تجدیدپذیر کشور تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳به نیروگاه های خورشیدی با ۵۲۶.۵ مگاوات، نیروگاه بادی با ۳۶۶.۳ مگاوات و باقی با سهم کمتری به نیروگاه های برق آبی کوچک، توربین انبساطی و زیست توده تعلق داشته است.
برق تولید شده از منابع تجدیدپذیر تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ ، ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت بوده که معادل صرفه جویی در مصرف ۵۸ میلیون مترمکعب گاز طبیعی و صرفه جویی در مصرف ۴۷ میلیون لیتر و جلوگیری از انتشار ۱۱۹ هزار تن گاز دی اکسید کربن بوده است.
همچنین ظرفیت نصب شده نیروگاه های مقیاس کوچک و محدود به انشعاب برق مشترکین در کشور تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۵ هزار و ۴۴۳ سامانه خورشیدی با تولید ۱۷۳.۷ مگاوات بوده که بیشترین ظرفیت نصب شده به تفکیک استان های کشور به استان اصفهان با ۳۵.۲۷ مگاوات و کرمان با ۲۵.۹۹ مگاوات اختصاص داشته است.
https://simayeeghtesadi.ir/?p=72640